Ще одна провідна українська гандболістка перейшла на сторону зла

 

Юлія Манагарова – колишня гравчиня збірної України з гандболу, яка виступає за російський клуб із Ростова-на-Дону, – через два-три місяці повинна отримати російське громадянство. Про це повідомив агентству “Р-Спорт” президент Федерації гандболу Росії Сергій Шишкарьов.

Манагарова у складі збірної України виступала на чемпіонатах світу 2007 і 2009 років. За національну команду України вона провела 48 матчів і закинула 193 м’ячі. 27-річна гандболістка в даний час виступає на позиції крайньої за клуб “Ростов-Дон”, із яким у минулому сезоні стала чемпіонкою Росії. Бажання отримати російське громадянство Юлія висловила ще наприкінці 2014 року.

“Манагарова прийняла рішення отримати російське громадянство за своєю ініціативою. Зараз іде процес з його оформлення. Думаю, що за два-три місяці можна буде говорити про отримання документів. Все триває за встановленим порядком у відповідності з законодавством за участю уряду Росії”, – сказав Сергій Шишкарьов.

На думку президента ФГР, в майбутньому Манагарова могла б виступати за збірну Росії.
“Згідно з правилами, якщо гравець переходить з однієї збірної в іншу, то повинен витримати трирічний “карантин”, – зазначив співрозмовник агентства. – “Карантин” у Манагарової завершиться влітку 2017 року. Думаю, що тренери російської збірної звернуть на неї увагу. Вона є одним із лідерів ГК “Ростов-Дон”, і її рівень відповідає збірної Росії. Але насамперед треба дочекатися закінчення “карантину”.

Для довідки

Юлія Манагарова народилася 27 вересня 1988 року в Кривому Розі.
Виступала за криворізьку “Спарту”, з 2011 року грала також у румунському “Олтхімі”.
Триразова чемпіонка України, чемпіонка та володарка Кубка Румунії, зі своїм нинішнім клубом “Ростов-Дон” – чемпіонка Росії.
Навчалася в Запорізькому національному університеті на факультеті менеджменту зовнішньоекономічної діяльності.

“Навіщо спортсменові гробити життя, здоров’я заради простого ігрового задоволення? Звичайно, у всіх на першому місці заробіток, – казала в інтерв’ю “Україні молодій” Манагарова в 2011 році. – У “Спарті” мені в останні місяці не платили зарплату взагалі”.

На питання про захист честі України Юлія тоді відповідала: “Що вона (Україна) для нас робить, аби ми за неї лягали кістьми!?”

Варто зазначити, що в грудні 2014 року російський паспорт отримала інша провідна українська гандболістка – Регіна Шимкуте.

Після суттєвого кадрового послаблення жіноча гандбольна збірна України не потрапила до фінальної частини чемпіонату світу-2015, хоча завойовувала бронзові медалі на Олімпіаді 2004 року в Афінах.

Крім того, нагадує УНІАН, в складі чоловічої збірної Росії з гандболу на чемпіонаті Європи-2016, що зараз триває в Польщі, виступає українець Сергій Шельменко. 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна