Озброєні прихильники опозиції у Вірменії здалися силовикам

 

Учасники озброєної групи “Сасна црер”, які з 17 липня утримували будівлю полку патрульно-постової служби поліції в столиці Вірменії, здалися силовикам.

Про це в неділю, 31 липня, заявили у Службі національної безпеки Вірменії, повідомляє Радіо Азутутюн.

“Здійснену 30 і 31 липня антитерористичну операцію, спрямовану на звільнення території полку патрульно-постової служби поліції, завершено.
Підрозділи спеціального призначення правоохоронних органів Республіки Вірменія своїми послідовними й узгодженими діями змусили членів озброєної групи скласти зброю і здатися владі. Територію полку ППС повністю звільнено, 20 терористів затримано“, – йдеться в повідомленні СНБ.

До того, як здатися, лідер “Сасна црер” Варужан Аветісян зателефонував на Перший інформаційний телеканал Вірменії й заявив, що група ухвалила рішення скласти зброю, щоб не допустити безглуздого кровопролиття й непотрібних жертв.

За його словами, останніми днями поліція стріляла в бійців “Сасна црер”, зокрема по ногах, щоб їх знешкодити, а 31 липня снайпер поранив одного з них і в груди. Також поліція спробувала штурмувати будівлю.

“У нас є два варіанти: перший – вступити в бій із поліцією та співробітниками інших служб, проливши кров людей, які мають мало відношення до режиму. І другий – утриматися від кровопролиття й залишитися в статусі військовополонених. Для нас це важке рішення”, – наголосив Аветисян.

Він також іще раз підкреслив, що “Сасна црер” вважає свою місію завершеною, бо їй вдалося підняти “народний рух”.

“Ми і в статусі військовополонених продовжуватимемо боротьбу, народне повстання триває. Наш народ повинен боротися, ми не допустимо, щоб наша країна стала російською губернією”, – заявив Аветисян, закликавши вірменський народ не спинятися в боротьбі.

Незважаючи на новину про те, що “Сасна црер” здалася, у Єревані знову відбулася акція на підтримку групи – сотні людей, які зібралися на площі Свободи, пройшли ходом центральними вулицями вірменської столиці.

 

 

Група “Сасна црер” захопила поліцейську будівлю 17 липня, вимагаючи звільнення заарештованого в червні лідера опозиційного руху “100-річчя без режиму” Жирайра Сефіляна.

Під час захоплення озброєні прибічники Сефіляна вбили одного й поранили чотирьох поліцейських і взяли в заручники ще кількох.
Згодом заручників відпустили.

Читайте також:
Під час протестів у Вірменії відбулася спроба самоспалення,
з Росії нагадують про “жахи Майдану”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна