Бойовики б’ють по Авдіївській промзоні арткалібром 152 і 122 мм, щоб завдати найбільшої шкоди

 

За минулу добу, 30 липня, на Донецькому напрямку бойовики обстріляли позиції українських військових 39 разів. Про це телеканалу “112 Україна” повідомив прес-офіцер сектору “Донецьк” Аркадій Радківський.

“Найгарячіші точки – Піски і Авдіївка, де російські окупаційні війська використовували 122-мм і 152-мм артилерійські системи. Так, всього за 50 хвилин по промзоні Авдіївки було випущено більше 100 снарядів з 122-мм артилерійських систем. Також було 17 мінометних обстрілів з 120-мм і 82-мм мінометів по населених пунктах Піски, Авдіївка, Зайцеве, Майорськ, Нижнє Лозове, Луганське та Троїцьке”, – повідомив Радківський.

За слвоами прес-офіцера, вночі бойовики обстріляли промзону Авдіївки з 152-мм і 122-мм артилерії – загалом із двох систем було випущено 48 снарядів. Також з мінометів обстріляли райони н. п. Красногорівка і Піски, в районі Луганського супротивник використовував великокаліберні кулемети.

Речник сектору “Донецьк” зазначив, що ці обстріли носили аж ніяк не провокаційний, турбуючий характер, як, наприклад, обстріли із стрілецької зброї чи меншого калібру.
“Це набагато більший калібр, заборонений мінськими домовленостями. Їх не можна назвати провокаційними – це конкретно було, щоб завдати максимальної шкоди нашим підрозділам”, – підкреслив Аркадій Радківський.

Читайте також:
За добу в зоні АТО – 70 обстрілів, дві спроби прориву ДРГ противника

Прифронтова Авдіївка відзначила другу річницю визволення від “ДНР”. ФОТОРЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна