За добу в зоні АТО – 70 обстрілів, дві спроби прориву ДРГ противника

 

Ситуація в зоні АТО минулої доби, 30 липня, активізувалась на всіх напрямках. За повідомленням прес-центру штабу АТО, російські окупаційні війська 70 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, у тому числі і з забороненої Мінськими угодами 120-мм та 152-мм важкої зброї.

Найбільш складною ситуація залишається на Донецькому напрямку. Артилерія великих калібрів та міномети застосовувались по позиціях в Авдіївці та Пісках. Вогонь із забороненої 120-мм зброї ворог вів у Троїцькому. Із мінометів, кулеметів та гранатометів різних систем, стрілецької зброї терористи били по населених пунктах у районі Горлівки та Авдіївки. Поблизу Нижнього Лозового противник застосував БМП. У Світлодарську та Майорську працював ворожий снайпер.

На Маріупольському напрямку було гаряче у Водяному, Мар’їнці та Красногорівці – бойовики їх обстрілювали з мінометів різних калібрів. У Красногорівці окупанти застосували БМП. У Широкиному, Гранітному й Талаківці супротивник вів вогонь по українських опорних пунктах із мінометів, великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї.

“Близько сьомої години вечора поблизу Мар’їнки ворог здійснив спробу прориву українських позицій двома диверсійними групами на різних напрямках. Українські військові дали гідну відсіч ворогу. Завдяки злагодженим діям особового складу противник відступив на свої початкові вогневі позиції. Втрати противника склали до 8 осіб. Втрат серед українських військових не має”, – зазначено у зведенні.

Із настанням темної пори доби ворог порушив режим тиші на Луганщині. В районі Новоолександрівки та Кримського окупанти застосували БМП, 122-мм артилерію, міномети 120-мм та 82-мм калібру, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, працював снайпер. По Кошарній та Новозванівці ворогом вівся мінометний та кулеметний вогонь.

Читайте також:
Бойовики обстріляли будинки жителів Мар’їнки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна