У ЄС припускають, що наступного року знімуть санкції з Росії в одному з секторів

 

У Європейському Союзі допустили зняття санкцій з Росії наступного року – не цілком, але в одному із секторів. Про це заявляють європейські дипломати, яких цитує агенція Reuters.

“Імовірно, не всі санкції будуть скасовані одразу, але може бути ухвалене рішення скасувати їх в одному із секторів наступного року”, – йдеться у повідомленні.

За даними джерел із ЄС, Росія лобіює свою позицію насамперед через деякі східні й південні держави Євросоюзу – це Італія, Греція, Угорщина, Кіпр, Словенія, Словаччина та Болгарія, і така тактика потроху приносить свою плоди.

За словами одного з дипломатів, втримати єдність ЄС з питання збереження антиросійських санкцій стає дедалі важче.

Він розповів, що рішення голови Єврокомісії Жан-Клода Юнкера приїхати в Росію на Петербурзький міжнародний економічний форум частково було зумовлене його стурбованістю тим, що Євросоюз втрачає єдність у питанні щодо санкцій проти Росії.

“Юнкер приїхав, тому що був стурбований тим, що країни-члени ЄС вели переговори з Росією окремо”, – стверджує співрозмовник Reuters.

“Росія постійно намагається знайти спосіб обійти санкції, орієнтуючись на країни, які мають найм’якшу позицію у цьому питанні”, – заявив він.

Раніше міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр не виключив послаблення санкцій щодо Росії. “Якщо ми досягнемо значних успіхів, то, на мій погляд, нічого не заважатиме тому, щоб поетапно послабити санкції”, – сказав урядовець.

Нагадаємо, 1 липня Європейський Союз затвердив ухвалене раніше рішення ще на півроку продовжити економічні санкції проти Росії, застосовані через її агресію проти України й анексію Криму.

Читайте також:
Парламент Кіпру проголосував за зняття санкцій з Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна