Під час бойового зіткнення на Луганщині військові ЗСУ затримали російського найманця

 

У Луганській області рішенням суду заарештовано громадянина Російської Федерації, який брав участь у діяльності терористичної організації “ЛНР”.

Як ідеться в повідомленні прес-служби обласної прокуратури, затримали терориста 28 липня. Встановлено, що росіянин, комендант окремої мотострілецької бригади терористичної організації “ЛНР”, диверсійно-розвідувальної групи, брав участь у бойових діях.

Він був затриманий військовослужбовцями Збройних сил України безпосередньо під час бойового зіткнення.

Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у діяльності терористичної організації). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років із конфіскацією майна або без такої.

Слідчим суддею Сєвєродонецького міського суду Луганської області стосовно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводяться необхідні слідчі дії.

Нагадаємо, вранці 11 липня ц.р. бійці 54-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України після бою затримали трьох бойовиків “ЛНР” біля села Троїцьке Попаснянського району, які атакували українські позиції у складі ДРГ.
Один із них – громадянин Росії Натан Цакіров – від отриманих ран помер. Ще один виявився українцем. Третій – громадянин РФ із Сєвєродвінська Архангельської області, кадровий військовий – отримав медичну допомогу і дав свідчення СБУ.
Як виявилося, він – старший лейтенант Олексій Сєдіков, командир взводу 2-ї роти 2 омсб 7-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу ЗС РФ (“ЛНР”).

Читайте також:
Росія в Мінську відмовилася від свого старлея Сєдікова,
який потрапив у полон до ЗСУ на Луганщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна