Філарет закликав об’єднатися, щоб не дати шансу Росії. ФОТО

 

Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату, патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет під час молебню на Володимирській гірці в Києві з нагоди Дня хрещення Русі заявив, що український народ підтримує ідею створення єдиної цілісної Православної церкви, бо без єдиної Української православної церкви не буде держави.

“Без єдиної Української православної церкви не буде держави. А буде церква єдина, то буде і держава. Господь створює умови для визнання і об’єднання українського православ’я в єдину церкву і ми бачимо їх. І те, що відбулося у Верховній Раді, яка своєю більшістю виступила за надання Українській Православній церкві автокефалії, підтверджує те, що український народ підтримує ідею створення єдиної цілісної Православної церкви”, – сказав він.

Також у свої молитві Філарет гадав про агресію Путіна проти України.

Якщо церква буде залежна від Москви, то України не буде, і Путін це прекрасно знає. І тому він свої надії покладає, насамперед, на свою церкву, російську церкву в Україні, що вона повинна допомогти йому підкорити Україну. Знову в те саме рабство”, – сказав Філарет.

Він наголосив, що Росія розділила українську церкву на дві частини, щоб зруйнувати державність.

“Ми повинні знати, що держава може бути міцною і незнищенною, якщо будуть міцні духовні основи, і такими міцними духовними основами для України і для Київської Русі була церква. І тому ворог наш, Росія, розділив нашу українську церкву на дві частини, знаючи, що якщо не буде єдиної міцної духовної основи, то й української держави не буде. Але ми розуміємо це, і тому намагаємося всіляко об’єднати все українське православ’я у єдину церкву“, – наголосив патріарх.

“Нам кажуть: давайте за мир молитись. Правильно, треба за мир молитись. Але за який мир? За мир у неволі, за мир у рабстві? Ми не хочемо такого миру. Ми краще віддаватимемо своє життя за свою свободу і незалежність”, – сказав глава УПЦ КП.

13883774_1057757790945936_1734015613_n

Молитва Філарета на Володимирській гірці

1

Молитва Філарета

1

Від’їзд Філарета

3

Від’їзд Філарета

Читайте також:
Як проходить хресна хода УПЦ КП. ФОТОРЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна