У “Борисполі” проходять обшуки через значні факти корупції

 

Співробітники Служби безпеки України викрили розтрату грошей у державному підприємстві “Міжнародний аеропорт “Бориспіль”. Про це повідомляє прес-служба відомства.

У грудні 2015 року аеропорт  провів тендер на закупівлю чотирьох детекторів вибухових речовин вартістю 4,3 мільйони гривень. Правоохоронці встановили, що посадовці державного підприємства затвердили тендерну документацію в інтересах конкретного учасника конкурсу.

За підсумками тендеру, аеропорт закупив необхідне обладнання, яке за даними переможця виготовлено в Європі. Відповідні держустанови сертифікували закуплені пристрої та надали сертифікат відповідності європейському виробнику.

Під час перевірки співробітники спецслужби з’ясували, що детектори вибухових речовин, придбані аеропортом,  насправді виготовляються російською компанією. Європейське “виробництво” створено власником з РФ виключно для реалізації продукції в Україну. Чотири детектори вже через два місяці експлуатації поверталися на ремонт.

За попередніми висновками експертів вартість приладів завищена в чотири рази, сума збитків завдана аеропорту встановлюється.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, співробітники СБ України спільно з прокуратурою проводять обшуки в службових приміщеннях Державіаслужби, міжнародного аеропорту “Бориспіль” та за місцем проживання організаторів оборудки. Правоохоронці вже вилучили документацію, яка доводить здійснення фінансової оборудки.

Як повідомиила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець , обшуки проводяться за 16 адресами, передає “112-Україна“.

“На даний час обшуки тривають. Загалом їх проводять за 16 адресами (службових приміщеннях Державіаслужби, міжнародного аеропорту “Бориспіль” та за місцем проживання організаторів оборудки, – ред.)”, – наголосила вона.

При цьому Максимець підкреслила, що правоохоронці вже вилучили документацію та речові докази, які підтверджують протиправні дії. “За результатами слідчих дій повідомимо, що саме вдалося знайти”, – додала вона.

У ДП “МА “Бориспіль” стверджуюють, що максимально сприяють розслідуванню та надають слідству всі необхідні документи.

“Придбання такого обладнання було викликане необхідністю забезпечення авіаційної безпеки та постійного підвищення її рівня, враховуючи як внутрішні, так і зовнішні сучасні загрози для аеропорту. З цією метою, керуючись нормами чинного законодавства, які регулюють порядок проведення державних закупівель, Державним підприємством “Міжнародний аеропорт “Бориспіль” за процедурою відкритих торгів було оголошено конкурс на постачання відповідного обладнання, де переможцем за найбільш економічно вигідною пропозицією було визначено ТОВ “Проектно-технічний центр”, – коментує ситуацію прес-служба аеропорту.

Читайте також:
Озброєні працівники НАБУ заблокували офіс МАУ і проводять обшуки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна