Озброєні працівники НАБУ заблокували офіс МАУ і проводять обшуки

 

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) проводить раптові обшуки в офісі авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України”. Про це повідомляє прес-служба  МАУ.

” У вівторок, 14-го червня, близько 11 ранку офіс авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України” був заблокований групою озброєних автоматами людей у балаклавах і формі з розпізнавальними знаками Національного антикорупційного бюро України”, – йдеться в ньому.

Як зазанчається, метою їхнього візиту є вилучення бухгалтерських документів МАУ за 2014 – 2016 роки. При цьому, напередодні ввечері – 13 червня – МАУ одержала письмовий запит НАБУ про надання цих документів.

Повідомляється, що запитувані документи доступні як у відкритих джерелах, так і в державних органах: Державній авіаційній службі, Державній службі статистики, Державній комісії з цінних паперів і фондового ринку, а також у судах.

Також сказано, що авіакомпанія МАУ невідкладно приступила до підготовки документів, на збір яких потрібно декілька днів, однак уже вранці 14-го червня офіс МАУ був заблокований оперативною групою НАБУ.

У повідомленні йдеться, що у цей момент співробітники авіакомпанії заблоковані на поверхах, їхнє переміщення обмежене, у робочих кабінетах проводяться обшуки. Доступ до засобів зв’язку й робочих місць співробітників у цей час обмежений.

Вказується, що авіакомпанія вважає подібні дії неприхованим тиском на бізнес, указує, що дані дії спрямовані на залякування й деморалізацію колективу МАУ.

Також зазначається, що подібне незаконне втручання в роботу авіакомпанії є продовженням ланцюжку дій, спрямованих на те, щоб змусити МАУ відмовитися від своєї юридичної позиції й оплатити авіаційні збори, суперечка про законність яких у цей час розглядається в суді.

Повідомляється, що наразі  усі рейси авіакомпанії МАУ виконуються за розкладом.

Читайте також:
Оригінальна перевірка багажу МАУ на безпеку в єгипетському аеропорту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна