Ярош так і не став радником начальника Генштабу, – Муженко

 

Позафракційний народний депутат Дмитро Ярош так і не став радником начальника Генерального штабу Збройних сил України. Про це заявив сам начальник Генштабу Віктор Муженко на зустрічі з блогерами, про яку написав у “Фейсбуці” присутній на цій бесіді головний редактор Новинарні Дмитро Лиховій.

Згідно з повідомленням, Ярош – колишній лідер “Правого сектора”, а тепер організатор Української добровольчої армії – “зустрічалися раз, після чого Ярош зник із поля зору (Муженка), зайнятий власними справами”.

Варто зазначити, що в квітні 2015 року прес-служба МОУ інформувала, що начальник Генштабу Муженко і тодішній керівник ДУК “Правий сектор” Ярош домовилися про призначення Дмитра Яроша радником головнокомандувача ЗСУ – начальника ГШ. Також “було визначено формат спільних дій Добровольчого українського корпусу зі Збройними силами України”.
У березні ц.р. Муженко і Ярош разом побували в Авдіївській промзоні.

На зустрічі з блогерами Віктор Муженко також відповів на запитання про нинішній статус добровольчих формувань у зоні АТО, зокрема в контексті загибелі ДУКівців на шахті “Бутівка”, що не визнавав штаб АТО.

“Є деякі епізоди участі цих формувань у бойових діях”, – сказав начальник Генштабу. За його словами, ЗСУ визнали також факт загибелі.

“Але я маю знати і знаю, у якій точці на лінії зіткнення стоїть кожен підрозділ [ЗСУ]. А ці хлопці – захотіли прийшли, захотіли пішли, – сказав Муженко. – Виникають і зникають. Відповідно, ми не можемо представляти їх до нагород обліковувати їхні втрати”.

Читайте також:
Ярош поміняв судову реформу на закон про свою армію?

За словами головнокомандувача ЗСУ, зі складу УДА Яроша лише один чоловік брав участь у резонансному захопленні в полон вісьмох бойовиків у районі Широкиного в травні ц.р., хоча в соцмеражах та ЗМІ писали про визначальну роль добровольчого підрозділу в цьому бою.

У дописі йдеться: “Щоправда, роль того добровольця в успіху операції була далеко не постання. Коли наша група, переслідуючи ДРГ, несподівано заскочила в окоп до «сепарів», ті запитали, хто це такі. «Мы ваша смена!» – крикнув він (боєць УДА). «Після цього кількох секунд замішання вистачило, щоб взяти бойовиків у полон», – розповів Муженко офіційне бачення операції”.

“Деякі блогери-учасники зустрічі поділилися інсайдом, мовляв, наша група з 54-го розвідбату отримала прочухана за цей ризикований випад. Але начальник Генштабу парирував: верховний головнокомандувач-президент оцінив цей вчинок, підписавши 21 липня указ про нагородження бійців, які взяли полонених, державними нагородами”, – зазначено в повідомленні.

Читайте також:
Порошенко нагородив орденом загиблого в АТО добровольця Сліпака

Візитка Яроша справді була знайдена бойовиками.
Правда про перший наступальний бій війни з Росією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна