У зоні АТО затримали замкомбрига 53 омбр, який продавав боєприпаси наліво

 

Сьогодні, 22 липня, слідчі Головної військової прокуратури спільно зі співробітниками главку “К” СБУ провели спецоперацію в зоні АТО, в ході якої затримано заступника командира 53-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України. Офіцер продавав боєприпаси цивільним особам, за оцінками деяких ЗМІ – бойовикам.

“Встановлено, що вказаний військопосадовець, будучи залученим до проведення АТО на території Донецької області, упродовж червня-липня 2016 року з метою особистого збагачення збув цивільній особі понад 5 тисяч одиниць бойових припасів (патрони калібру 7,62 мм та 5,45 мм, гранати РГД-5), за що отримав 66 800 гривень”, – ідеться в повідомленні прес-центру ГПУ.

Боєприпаси на продаж від заступника командира 53-ї бригади. Фото ГПУ

Боєприпаси на продаж від заступника командира 53-ї бригади. Фото ГПУ

Підозрюваного затримано в порядку ст. 208 КПК України безпосередньо після вчинення останнього епізоду злочину.

Триває проведення першочергових слідчих та розшукових дій для встановлення походження боєприпасів та інших співучасників злочину.

Вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 263, ч. 3 ст. 410 КК України (“викрадення військовою службовою особою бойових припасів із зловживанням службовим становищем, вчинене в умовах особливого періоду”; “збут бойових припасів”) та застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як зазначають у прокуратурі, згадані статті Кримінального кодексу передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 та від 5 до 12 років відповідно.

Читайте також:
СБУ у Волновасі накрила злочинців із Військової служби правопорядку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна