У Запоріжжі затримали “Пса” з батальйону “ДНР” “Восток”

 

Співробітники Служби безпеки України затримали в Запоріжжі бойовика терористичного угруповання “батальйон “Восток” т. зв. “ДНР”.

Правоохоронці встановили, що місцевий мешканець добровільно вступив до незаконного збройного формування у квітні 2014 року. Протягом кількох місяців бойовик на прізвисько “Пес” у складі бандформування “Восток” зі зброєю в руках здійснював охорону захоплених будівель СБУ та Національної гвардії України в Донецьку.
Він також брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції в районі Донецького аеропорту.

Побоюючись за власне життя, він залишив терористів і тривалий час переховувався в різних регіонах України. Співробітники спецслужби затримали “Пса” в Запоріжжі у квартирі родичів, де він переховувався останнім часом.

Слідчими Управління СБ України у Запорізькій області відкрито кримінальне провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України (“створення терористичної групи чи терористичної організації”). Тривають слідчі дії, повідомляє прес-центр СБ України.

Читайте також:
До Шашлика і Бєлки ставляться “як до тварин”.
СБУ показала зізнання бойовиків, узятих під Широкиним. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна