До Шашлика і Бєлки ставляться “як до тварин”. СБУ показала зізнання бойовиків, узятих під Широкиним. ВІДЕО

 

Позивні – Шашлик, Киргиз, Тоха, Бєлка, Зюм…
Прес-центр Служби безпеки України показав вісьмох бойовиків “ДНР”, взятих у полон 28 червня розвідгрупою УДА і ЗСУ в районі села Широкине на Донеччині.

За інформацією з Володимирської, “затримані активно спілкуються зі слідчими СБУ”.

Мешканці Донеччини дали письмові свідчення про те, що вони приєдналися до терористів з метою “підзаробити”. Їм обіцяли зарплату у 15 тисяч російських рублів.

Як розповів позивний “Бєлка”, до 9-го полку їх відібрав ватажок – громадянин РФ з позивним “Шаман”, прізвище Слободчиков. При “Шамані” постійно перебуває радник – кадровий російський військовий.

Розповідає позивний “Бєлка”:

Командир підрозділу, де перебували затримані, – росіянин на прізвисько Льоха Пітерський, майор російської поліції, що має досвід бойових дій у Чечні.

Відповідно до наказу Льохи Пітерського, поблизу н.п. Ленінське бойовики спостерігали за особовим складом, технікою та переміщенням підрозділів Збройних сил України для підготовки провокацій проти української армії.
Вони нібито помилилися позицією й намагалися замінувати територію поблизу Широкиного протипіхотними мінами, які заборонені Женевською конвенцією, та мали наказ відкривати вогонь на ураження в разі викриття їх спостережного пункту.

На думку слідства, це є беззаперечними доказами порушення Мінських домовленостей.

У рамках кримінального провадження тривають слідчі дії, зазначає прес-центр СБУ.

СБУ запевняє родичів та близьких затриманих, що їхньому життю та здоров’ю нічого не загрожує. У межах чинного законодавства Служба безпеки готова забезпечити доступ до них представників міжнародних організації.

У свідченнях на камеру полонені визнали, що командири з Росії ставляться до них “як до тварин”, “обманюють в усьому”, затримують зарплатню, “кинули напризволяще”.

Нагадаємо, цього тижня українські розвідники провели успішну операцію, в ході якої бійці АТО разом із розвідгрупою УДА взяли в полон вісьмох терористів між селами Водяне й Широкине на Донеччині.
Речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник назвав імена полонених бойовиків: Сергій Пестряєв 1967 р.н, Олексій Толстолук 1980 р.н, Юрій Зюмін 1981 р.н, Віталій Шевельов 1995 р. н., Антон Горбушко 1978 р.н, Валентин Вантула 1975 р.н, Роман Терновий 1980 р.н., Руслан Ангілевський 1988 р.н.

За словами радника голови СБУ Юрія Тандіта, в Києві планують обміняти затриманих бойовиків на якомога більшу кількість українських заручників, які утримуються в “ДНР”.

Читайте також:
У мережі з’явилося фото бойовиків “ДНР”, захоплених у полон людьми Яроша. Штаб АТО підтвердив

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна