Щурикова з ОПЗ взяли під варту, застава – 40,5 млн.

 

Солом’янський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів для першого заступника голови правління ПАТ “Одеський припортовий завод” Миколи Щурикова.

Згідно з рішенням суду, Щурикова можуть випустити під заставу в розмірі 40 мільйонів 584 тисяч гривень, повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

Хоча представники Спеціальної антикорупційної прокуратури та НАБУ просили про заставу в розмірі 205 мільйонів гривень.

Антикорупційна прокуратура обґрунтовує необхідність такого запобіжного заходу тим, що утримання Щурикова під вартою не дозволить йому чинити тиск на свідків і сховатися від слідства, виїхавши за межі України.

Першому заступникові голови Одеського припортового заводу оголошено підозру в скоєнні особливо тяжкого кримінального злочину – розтрати майна ОПЗ в особливо великих розмірах за попередньою змовою з групою осіб, із використанням службового становища, на суму понад 205 млн. 181 тис. гривень.

Як повідомляла Новинарня, 17 липня Солом’янський райсуд ухвалив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або застави в розмірі 80 млн. гривень для першого заступника глави правління НАК “Нафтогаз” Сергія Переломи, який є головою наглядової ради ОПЗ.

Водночас термін затримання Щурикова на той час вичерпався і його було звільнено, попри те, що детективи НАБУ та прокурори САП кілька разів зверталися до суду з клопотанням про взяття його під варту.

Читайте також:
Корупціонерів з ОПЗ просять випустити на поруки депутати з “Народного фронту”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна