Перелому з ОПЗ взято під варту, сума застави – 80 млн. Його зама Щурикова звільнили

Сергій Перелома перед початком суду. Фото: Андрій Пасішник

Сергій Перелома перед початком суду. Фото: Андрій Пасішник

Солом’янський райсуд Києва ухвалив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для першого заступника глави правління НАК “Нафтогаз” Сергія Переломи.
Згідно з рішенням суду, Перелома може бути випущений під заставу в розмірі 80 мільйонів гривень, повідомляє “Українська правда“.

Як оголосив суддя Анатолій Макуха, згідно з рішенням суду, термін утримування Переломи під вартою закінчується о 10-й годині 9 вересня.
Так само суд визначив можливість внесення застави в розмірі 80 мільйонів 1 тисяча гривень.

Після оголошення рішення народний депутат із фракції “Народний фронт” Євген Дейдей разом із десятком молодиків спортивної зовнішності намагалися заблокувати вихід, щоб не було змоги забрати Перелому із зали суду.

Але конфлікту вдалося уникнути: сам Перелома попросив дотримуватися порядку. Він наголосив, що подаватиме апеляцію. На запитання журналістів, чи збирається він вносити заставу, заступник голови правління “Нафтогазу” зауважив: “У мене таких грошей немає“.

“УП” повідомляє, що на судовому засіданні були присутні також народні депутати Павло Пинзеник, Микола Княжицький, Віталій Корчик, Геннадій Кривошея, Олександр Ксенжук.

Тим часом термін затримання першого заступника директора – першого заступника голови правління ПАТ “ОПЗ” Миколи Щурикова, затриманого разом із переломою, завершився, він звільнений.
Про це йдеться у повідомленні Національної антикорупційної прокуратури від 17 липня.

“Незважаючи на те, що судовий розгляд клопотань детективів НАБУ та прокурорів САП про обрання запобіжного заходу для Переломи та Щурикова розпочався 15 липня та продовжився 16 і 17 липня, рішення про обрання запобіжного заходу щодо Щурикова досі не винесено. Відтак вранці 17 липня, відповідно до ст.208 КПК України, термін його затримання (72 години) завершився. Наразі підозрюваний Щуриков звільнений”, – повідомили в НАБУ.

Судове засідання щодо обрання йому запобіжного заходу призначено на 11:00 понеділка, 18 липня.

Як писала Новинарня, 14 липня у справі про розтрату коштів ПАТ “Одеський припортовий завод” було затримано голову наглядової ради ОПЗ Сергія Перелому й першого заступника цього підприємства Миколу Щурікова.

Голова Одеської обласної адміністрації Михеїл Саакашвілі на прес-конференції заявив, що затримані передавали гроші депутатській групі Мартиненка-Іванчука (“Народний фронт”).

Після цього семеро депутатів із фракції “Народний фронт” звернулися до Солом’янського райсуду з проханням відпустити Перелому їм на поруки.

Читайте також:
Саакашвілі: Затримані управлінці з ОПЗ передавали гроші керівникам “Народного фронту”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна