За добу на Донбасі один боєць ЗСУ загинув, четверо поранені

 

У районі проведення Антитерористичної операції за минулу добу, 14 липня, внаслідок бойових дій загинув один український військовий, четверо отримали поранення. Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

“У районі Мар’їнки при мінометно-артилерійському обстрілі близько першої ночі загинув один військовослужбовець і ще двоє отримали поранення. У результаті обстрілу з автоматичних гранатометів, кулеметів отримали поранення один військовослужбовець у районі Авдіївки та один – у районі Зайцевого”, – уточнив полковник Лисенко.

Речник АП навів також дані української розвідки щодо втрат особового складу противника – з’єднань та частин 1-го і 2-го армійських корпусів ЗС РФ.
14 липня загинуло двоє та поранено семеро бойовиків із 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) та 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК, а також 4-ї окремої мотострілецької бригади (Алчевськ) 2 АК.

“Встановлено персональні дані одного з важкопоранених військовослужбовців російських окупаційних військ: розвідник розвідувальної роти полку Кулик Олександр Андрійович (05.10.1991 р.н.)”, – ідеться в повідомленні ГУР МОУ.

Загалом, за даними прес-центру штабу АТО, за минулу добу російські окупаційні війська 64 рази відкривали вогонь по позиціях сил антитерористичної операції. Зокрема 38 разів – на Маріупольському, 20 – на Донецькому та 6 – на Луганському напрямках.

На Маріупольському напрямку під вогонь із забороненої Мінськими угодами 152-мм артилерії потрапили українські опорні пункти в Мар’їнці та Красногорівці. Також у Красногорівці ворог застосував 122-мм самохідні установки.
Із 120-мм мінометів ворог бив по Широкиному та Мар’їнці. Міномети калібру 82 мм супротивник використав у Водяному, Лебединському та Березовому.

На Донецькому напрямку найгарячіше було під Авдіївкою. Тут російські окупанти застосували 120- та 82-мм міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Також із мінометів 120-го калібру ворог стріляв по Новоселівці Другій, а по захисниках в Опитному та Зайцевому – з мінометів калібру 82 мм і гранатометів.

На Луганщині окупанти вели як прицільний, так і хаотичний вогонь по Новоолександрівці, Станиці Луганській та Новозванівці.

Також бойовики продовжують аеро- і фоторозвідку позицій сил АТО. За словами Андрія Лисенка, вчора зафіксовано три польоти ворожих безпілотників на Маріупольському напрямку.

Читайте також:
ГУР: Російський “воєнторг” постачив “ДНР” нові “гради”, танки й БМП

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна