Сину Черновецького в Іспанії призначили арешт без можливості внесення застави

 

Суд Барселони ухвалив рішення про утримання під вартою без можливості внесення застави для семи осіб, , підозрюваних у відмиванні грошей, серед яких Степан Черновецький, син екс-мера Києва. Про це повідомляє Diari de Girona.

Вісім людей були затримані 12 липня в рамках спецоперації іспанської поліції. Серед них – Степан Черновецький. МЗС України підтвердило затримання чотирьох українців.

“Затримані звинувачуються у відмиванні принаймні 10 мільйонів євро. Зокрема, група створила або купила компанії, що використовували гроші, отримані незаконним шляхом, від іноземних компаній, і ці суми були призначені для купівлі нерухомості в Іспанії”, – пише “Діарі де Жирона”.

Сімом затриманим за рішенням суду обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. У восьмого затриманого – громадянина Іспанії – суддя вилучив закордонний паспорт та заборонив залишати країну.

Раніше повідомлялося, що син колишнього мера Києва Леоніда Черновецького Степан, затриманий в Іспанії, жив у будинку, придбаному на відмиті кошти.

Читайте також:
В Іспанії за відмивання коштів затримали сина Черновецького

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна