В МЗС підтвердили, що в Іспанії арештовано чотирьох українців. Про Черновецького мовчать

 

Міністерство закордонних справ України підтвердило, що в іспанській Барселоні затримано чотирьох громадян України.

“Ми підтверджуємо інформацію про затримання в Іспанії чотирьох громадян України, які звинувачуються в організації групи, а також у відмиванні грошей, фінансових махінаціях, податкових махінаціях”, – цитує “Інтерфакс-Україна” представницю МЗС Оресту Старак.

За її словами, затримані перебувають у поліцейському відділенні Барселони, пізніше перейдуть у розпорядження слідчого суду.

Старак також зазначила, що судом Барселони на дану справу накладено гриф “секретно”, тому заборонено розголошувати персональні дані затриманих, а також будь-які подробиці розслідування.

Кримінальне провадження стосовно громадян України будуть вести уповноважені органи Іспанії. І лише після винесення рішення суду можна буде говорити про передачу їх в Україну.

У МЗС прізвищ затриманих не називають. Водночас українське консульство в Барселоні у коментарі телеканалу “112 Україна” раніше підтвердило, що серед затриманих – син колишнього міського голови Києва Степан Черновецький.

Після того як в іспанських ЗМІ з’явилася інформація про арешт Черновецького-молодшого, його батько, Леонід Черновецький, заявив, що це неправда.

“Мій син не затриманий! Це неправда, а перебуває в себе вдома в Барселоні, і в даний час відповідає на запитання поліції про обставини, пов’язані з якоюсь людиною! Якби його хотіли затримати, то він давно вже був би затриманий!” – написав екс-мер у “Фейсбуці“, запевнивши, що його син – “чесна і винятково законослухняна людина“.

Також Черновецький пригрозив позовом на мільйон доларів США іспанському виданню El Español, яке назвало Степана лідером злочинного угруповання з відмивання грошей.

Хоча позовів екс-меру доведеться писати значно більше – про подробиці нібито злочинної діяльності Черновецького-молодшого тепер пишуть більшість іспанських ЗМІ. Деякі з них публікують навіть фото затримання українця.

Фото: Diari de Girona

Фото: Diari de Girona

Повідомляється також, що Черновецький жив у будинку, купленому на відмиті кошти.

Як заявив телеканалу “112 Україна” речник Національної поліції Ярослав Тракало, Нацполіція не оголошувала Степану Черновецькому підозру, тож і по лінії Інтерполу в розшук його не оголошували.

Як писала Новинарня, днями в Іспанії у результаті спецоперації місцевих правоохоронців за підозрою у відмиванні грошей затримано 11 осіб, серед яких виявився й Степан Черновецький.

Затриманих обвинувачують в участі в діяльності злочинної організації, відмиванні грошей, підробленні офіційних документів, а також у податкових махінаціях.

Спецоперація була проведена в дорогому ресторані японської кухні, який належить вірменському бізнесменові Арману Маїляну. Слідчі припускають, що ресторан був прикриттям для українських злочинців, які інвестували в нього кошти, отримані незаконним шляхом.

Степан Черновецький у 2008-2009 ррр. був депутатом Київради, членом фракції “Блок Леоніда Черновецького”, але потім склав повноваження і зайнявся організацією боксерських турнірів.
У грудні 2015 року Леонід Черновецький повідомив про свій намір передати управління бізнесом сину, щоб самому зайнятися політикою в Грузії, де зараз мешкає.

Читайте також:
Черновецький передумав приходити до влади в Грузії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна