Верховний Суд визнав порушення присяги трьома суддями Євромайдану

 

Верховний Суд України став на бік Вищої ради юстиції щодо висновку про порушення присяги суддями Чалої, Швачач і Марцинкевича.
Про це повідомив адвокат Євромайдану Роман Маселко на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Судді Майдану таки будуть покарані! Вчора (12 липня) ВСУ поставив остаточну крапку в питанні, чи порушили присягу судді при винесенні незаконних рішень стосовно активістів Майдану і чи будуть вони хоча б звільнені”, – написав Маселко.

“Нагадую, до сих пір Вищий адміністративний суд масово скасовував рішення ВРЮ про звільнення суддів Майдану. ВАСУ вважав, що судді нічого не порушили. Натомість Верховний Суд, розглянувши справи суддів Чалої, Швачач, Марцинкевича, вирішив, що Вища рада юстиції прийшла до правильного висновку про порушення цими суддями присяги, а рішення ВАСУ про скасування висновків ВРЮ є незаконними”, – повідомив адвокат родин Небесної Сотні.

Отже, всі намагання суддів продовжити традицію безкарності, користуючись “особливим підходом” ВАСУ, зазнали фіаско, робить висновок Маселко.

“На моє переконання, рішення ВСУ є законними і справедливими. А от чому ВАСУ по всіх справах зайняв позицію про неможливість відповідальності суддів, викликає цілий ряд питань. Окремі висновки ВАСУ відверто дивували”, – зазначив адвокат.

“Безкарності не буде, і це справді дуже важливий сигнал. А ще – це доказ того, що суддям варто керуватися верховенством права, а не вказівками влади.
Але ці судді – це лише невеличка частинка. Невідворотність покарання повинна спрацювати для усіх, хто тоді переступив закон і совість та зрадив присязі”, – констатував Маселко.

Читайте також:
У Дніпропетровську керівника ДАІ середньої ланки засудили на два роки у справі Автомайдану

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна