Прем’єр-міністр Канади Трюдо почав візит в Україну із зустрічі з громадськими активістами

 

В Україну з кількаденним візитом приїхав прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Офіційно його візит розпочнеться в понеділок, 11 липня, і триватиме у вівторок. Проте вже увечері неділі Трюдо перебував у Києві, де в “Мистецькому арсеналі” зустрічався з громадськими діячами, журналістами, волонтерами та іншими активістами, які охоче постили в соцмережах фото з цієї події.

“Перша людина Канади Джастін Трюдо особисто відвідав Україну. Важливість цієї людини і цієї події важко переоцінити!” – пише у “Фейсбуці” волонтер Павло Кащук.

“Ми живемо у час нереальних можливостей для України, нереальних шансів і нереальної шари. Або ми скористаємося нею, або не буде нам слави, тільки сором на багато поколінь”, – констатує Кащук.

“Мабуть, найбільшим другом України” назвав молодого канадського лідера волонтер Роман Сініцин, який зробив селфі з Трюдо.

Як планується, під час візиту Трюдо до Києва Україна та Канада, зокрема, підпишуть угоду про зону вільної торгівлі.

Підписання угоди про зону вільної торгівлі Україна-Канада є пріоритетом для нашого уряду“, – заявив прем’єр-міністр канадського уряду напередодні свого візиту до Києва, повідомляє “Голос Америки“.

Він також заявив про намір встановити тісніші контакти з українським урядом та сказав про необхідність допомогти українському середньому класу рости та процвітати економічно.

“Канада й надалі захищатиме український суверенітет у відповідь на нелегальну анексію Криму Росією та підтримку росіянами бойовиків у Східній Україні”, – додав Трюдо.

“Ми будемо продовжувати непохитно стояти разом з Україною, поки ви прикладаєте важливі реформаторські зусилля в країні, включно з посиленням демократії, повагою до верховенства права та стимулювання економічного росту”, – сказав прем’єр-міністр Канади.

Нагадаємо, у травні Джастін Трюдо і його міністри дотримали дрес-код Дня вишиванки.

Читайте також:
Прем’єр-міністр Канади під час візиту в України може підписати угоду щодо зброї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна