Через засвічені позиції ЗСУ штаб призупиняє акредитацію журналістів “Громадського” й “дружньої” газети з Росії

 

Штаб антитерористичної операції просить Службу безпеки України призупинити акредитацію трьох журналістів, які оприлюднили деталі позицій сил АТО, що можуть стати орієнтирами для ворога. Ідеться про двох кореспондентів “Громадського ТБ” та їхню супутницю з російської “Новой газеты”. Про це 8 липня повідомляє прес-центр штабу АТО.

“Підтримуючи ініціативу українських десантників, які боронять Авдіївську промзону, прес-центр штабу АТО клопоче перед СБУ про призупинення акредитації журналістів “Громадського ТБ” Анастасії Станко, Костянтина Реуцького та спеціального кореспондента “Нової газети” Юлії Полухіної до з’ясування всіх обставин”, – зазначено в релізі прес-центру штабу АТО.

У повідомленні йдеться: 6 липня в Авдіївці Донецької області на промзоні, яку обороняють українські десантники, вели зйомки журналісти “Громадського ТБ” Станко і Реуцький. З ними також була і представник російського видання “Новая газета” Юлія Полухіна, яку журналісти Громадського ТБ представили як свого працівника.

Станко і Реуцький не перший раз працюють на “промці”, тож їх добре знають десантники.

Зазначені журналісти відзняли обстріли позицій ЗСУ з боку російських окупаційних військ та двох українських військовослужбовців, загиблих внаслідок влучання міни в бліндаж.
Зранку 8 липня цей сюжет було виставлено на сайті “Громадського ТБ”. Переглянувши його, захисники промзони звернулися з вимогою до керівництва каналу зняти відео. “Громадське” зробило це.

Через деякий час подібний сюжет вийшов на сайті “Новой газеты” за авторством Полухіної. Він (сюжет) “розлетівся інтернетом, російськими ЗМІ та медіа-ресурсами так званої «ДНР». Це обурило українське суспільство і насамперед воїнів десантників, що обороняють промзону в Авдіївці. На даному відео чітко відзняті позиції десантників, їхні обличчя і зброя, предмети, що можуть стати орієнтирами для ворога. Це є грубим порушенням правил роботи журналістів в зоні АТО”, – наголошують у штабі.

Прес-центр АТО заявляє: “немає нічого ціннішого, ніж життя і здоров’я наших воїнів. Відтак щодо журналістів, які у своїй діяльності грубо суперечать даному принципу, будуть прийматися відповідні рішення”.

У штабі зазначають: Анастасія Станко, Костянтин Реуцький та Юлія Полухіна мають акредитацію СБУ і на основі цього відповідні прес-карти. Але Юлія Полухіна за весь час перебування в зоні АТО жодного разу не надавала заявок щодо своєї роботи у підрозділах ЗС України.

Як відомо, Полухіна неодноразово перебувала на окупованій території ОРДЛО і зокрема підготувала матеріал про українських полонених в “ЛНР”.

Читайте також:
У мережі з’явилося фото бойовиків “ДНР”, захоплених у полон людьми Яроша. Штаб АТО підтвердив

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна