У Вінниці судитимуть шістьох дезертирів, які лишилися в Криму

 

Військова прокуратура Вінницького гарнізону Центрального регіону України спрямувала до суду для здійснення спеціального судового провадження обвинувальні акти стосовно шістьох військовослужбовців, які не повернулися з окупованої території АР Крим та переховуються від правоохоронних органів.

Встановлено, що військовослужбовці Збройних сил України не прибули з тимчасово окупованої території Криму до пунктів дислокації на материковій частині України та перейшли на бік країни-агресора – Російської Федерації.

“Крім того, вони надали російським військовослужбовцям допомогу у захопленні військового майна, що належить Збройним силам України”, – зазначено в повідомленні управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури.

Дії військових кваліфіковано за ст.111 (державна зрада) та ст. 408 (дезертирство) Кримінального кодексу України.

Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років.

Читайте також:
Дезертир у “Жулянах” щодня наживався на 5 тис. грн., виманюючи “пожертви на АТО”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна