Дезертир у “Жулянах” щодня наживався на 5 тис. грн., виманюючи “пожертви на АТО”

 

У Києві затримали дезертира із лав Збройних сил, який протягом року в аеропорту “Жуляни” шахрайським способом збирав кошти нібито “на потреби АТО”.
Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції м. Києва.

“До співробітників Солом’янського управління поліції надійшла оперативна інформація: власник благодійної організації, котрий збирає матеріальну допомогу військовослужбовцям, отримані кошти використовує… для власного збагачення.
За даним фактом слідчі управління поліції розпочали кримінальне провадження за ст. 191 (“привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”) Кримінального кодексу України”, – ідеться в повідомленні.

Санкція першої частини цієї статті передбачає штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 4.років, або позбавленням волі на строк до 4 років.

Як розповів начальник Солом’янського управління поліції Павло Василенко, правоохоронці встановили: чоловіка в 2015 році судом було притягнено до відповідальності за вчинення злочину, передбаченого ст. 407 (“самовільне залишення військової частини або місця служби”) Кримінального кодексу. Участь в АТО чи бойових діях він не брав і допомогу Збройним силам України із зібраних коштів не надає.

Відомо, що після дезертирства зловмисник зареєстрував благодійну організацію та збирав гроші нібито на допомогу бійцям АТО. Однак на офіційний запит до Міністерства оборони України у поліції отримали відповідь: дана організація жодної допомоги військовослужбовцям не надає. Таким чином було встановлено, що благодійний фонд діє лише для прикриття протиправної діяльності.

“Злодій зізнався правоохоронцям: «працював» майже кожного дня по три-чотири години, – зазначив Павло Василенко, – знав розклад літаків та обирав найбільш «перспективні» рейси. Одягнувшись у військову форму, чоловік просив гроші як у громадян України, так і в іноземців. Заробіток чоловіка щодня становив близько 5000 гривень”, – ідеться в повідомленні ГУНП.

Шахрай працював "під явку" на конкретні рейси

Шахрай працював “під явку” на конкретні рейси

Наразі правоохоронці проводять всебічну перевірку діяльності “благодійника” в рамках відкритого кримінального провадження.

Читайте також:
Оголошення в київському метро закликають не давати грошей “волонтерам” зі скриньками

На Житомирщині викрили псевдоволонтерів, які шантажували районну владу
вимогами жертвувати “на АТО”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна