В АТО загинув ще один український військовий. Бойовикам надійшло підкріплення з тюрем і Костроми

 

За минулу добу, 1 липня, у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі загинув один український військовослужбовець, ще двоє отримали поранення.
Про це під час брифінгу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

“За минулу добу в результаті бойових дій один український військовий загинув, двоє отримали поранення. Всі ці втрати українські війська понесли на Донецькому напрямку під час обстрілів”, – зазначив Лисенко.

Як повідомляла Новинарня, минулої доби російські окупаційні війська 48 разів обстрілювали позиції сил АТО, в тому числі із забороненої зброї.

У ворога втрати більші – як повідомив Лисенко, вчора загинули 5 та було поранені 7 бойовиків зі складу п’яти підрозділів. Найбільші втрати поніс так званий “9-й окремий штурмовий мотострілецький полк морської піхоти” (Новоазовськ), який діє на Маріупольському напрямку.

“З огляду на значні бойові втрати в цьому загоні російсько-окупаційних військ, а також численні випадки відмови бойовиків іти в бій та дезертирство, військове командування противника ухвалило рішення про його негайне доукомплектування.
Так, днями до його складу прибуло близько 100 злочинців, які відбували покарання у місцях позбавлення волі на тимчасово окупованій території Донецької області та були достроково звільнені по амністії після підписання контрактів на службу в лавах російсько-окупаційних військ”, – розповів речник АП.

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, на Донбас прибув підрозділ зі складу 331-го парашутно-десантного полку 98-ї повітряно-десантної дивізії Повітряно-десантних військ Російської Федерації, місцем постійної дислокації якого є Кострома.

Як дізналися розвідники, російських десантників залучатиму до диверсійно-розвідувальних дій на ділянці фронту Луганське – Красногорівка.

Читайте також:
Турчинов знайшов докази присутності російських військ на Донбасі на сайті Кремля

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна