Підкомітет з попередження катувань таки повертається в Україну

 

Підкомітет з попередження катувань (ППК) вирішив відновити візит в Україну. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

“Ми позитивно відзначаємо конструктивний діалог з ППК, який сприяв досягненню такого результату”, – зазначили в МЗС.

Як повідомляється, уряд України вживає всіх необхідних заходів задля забезпечення успішного виконання Підкомітетом свого мандату у ході його діяльності у нашій країні.

“Ми очікуватимемо на об’єктивну та неупереджену доповідь ППК за підсумками його завершеного візиту в Україну, з приділенням належної уваги ситуації в окупованому Росією Криму та окремих районах Донецької та Луганської областей України, що потерпають від триваючої російської агресії проти нашої держави”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, делегація підкомітету ООН з попередження тортур на чолі з британцем Малкольмом Евансом достроково призупинила свій візит до України після того, як їй було відмовлено в доступі до місць у декількох районах країни, де, за підозрою ППК, співробітники СБУ можуть незаконно утримувати людей.

Це другий випадок, коли делегація ППК припиняє свій візит до певної країни.

Читайте також:
У “катівнях СБУ”, куди не пустили делегацію ООН, в’язнів немає

Делегація ООН, яку не допустили в “катівні СБУ”, готова повернутися в Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна