Скільки мільярдів втратили багатії та країни після рішення Британії про Brexit

 

Через несподіваний результат референдуму про вихід Великої Британії з Євросоюзу 400 найбагатших у світі людей втратили 127,4 млрд. доларів.

Як повідомляє Bloomberg, на тлі результатів волевиявлення британців похитнулися глобальні ринки акцій. Мільярдери втратили через Brexit 3,2% свого сукупного статку в 3,9 трильйона доларів.

Більше за всіх втратив європейський бізнесмен Амансіо Ортега – понад 6 млрд. доларів.

Більш ніж по мільярду доларів через Brexit втратили Білл Гейтс, Джефф Безос і найбагатша людина Британії Джеральд Кавендіш Гросвенор, передає УНІАН.

Втрати самої Великобританії через вихід з ЄС перевищать до 2030 року 300 млрд. євро. Таку думку висловив керівник економічного відділу в німецькому фонді Бертельсмана Андреас Есслер, повідомляє DW.

За його словами, Brexit може привести до обмеження експорту, зменшення інвестицій і зниження інноваційної привабливості країни для європейських економічних партнерів.

При цьому, в разі повної торгової ізоляції Об’єднаного Королівства, німецький бізнес також позбудеться 55 млрд. євро.

Також провідні економісти зазначають, що внаслідок виходу Великобританії з Євросоюзу лондонський Сіті, найбільший фінансовий центр Європи, може втратити так званий “паспорт ЄС”.

Як заявив член ради керуючих Європейського центробанку Франсуа Вільруа де Гало, який також є головою центробанку Франції, така загроза існує у разі, якщо Велика Британія не збереже доступ до спільного ринку ЄС.

“Паспорт ЄС” уможливлює банкам, які працюють в Лондоні, а також компаніям, що управляють активами, та іншим фінансовим установам доступ до ринку капіталів в інших країнах ЄС, пише DW.

Як відомо, після голосування про вихід Великобританії зі складу ЄС на референдумі, який відбувся 23 червня, європейські акції на фондових ринках втратили близько 650 мільярдів євро своєї вартості.

Курс британського фунта стерлінгів зазнав найбільшого падіння за останні 30 років – на понад 10%.
24 червня агентство Moody’s знизило кредитний рейтинг Великобританії.

Читайте також:
Глави МЗС держав-засновниць хочуть швидше випхати Британію з Євросоюзу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна