Сина депутата Крука арештували у справі Пшонки

 

Печерський районний суд Києва заарештував Бориса Крука, якого підозрюють у відмиванні державних коштів на користь колишнього генерального прокурора Віктора Пшонки, на два місяці. Про це повідомляє НБН.

“Слідчий суддя постановив, клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваного Крука задовольнити. Обрати щодо Крука запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб”, – сказав слідчий суддя Писанець.

Адвокати мають намір оскаржити рішення Печерського суду в Апеляційному суді 29 червня.

Зазначимо, що засідання суду проходить у закритому режимі.

Як відомо, Борис Крук займався в Одесі конвертаційними центрами, а також махінаціями з поверненням ПДВ. Він підозрюється в пособництві Віктору Пшонці в заволодінні державними коштами, а також у відмиванні грошей, отриманих злочинним шляхом, в особливо великих розмірах.

За версією слідства, екс-генпрокурор незаконно заволодів 69 мільйонами гривень протягом 2010-2014 років шляхом укладення договору на ремонтні роботи з фіктивними компаніями.

Слід зазначити, що Борис Крук є сином колишнього народного депутата шести скликань Юрія Крука, який голосував за диктаторські диктаторські закони 16 січня 2014 року.

Читайте також:
Генпрокуратура затримала подільника Пшонки, сина нардепа від ПР і БЮТ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна