СБУ викрила групу псевдопереселенців

 

Служба безпеки України спільно з Нацполіцією викрила шахрайство з виплатами щомісячної адресної допомоги переселенцям, які прибули до Житомира з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

У відомстві розказали. що низка переселенців, зареєструвавшись восени 2014 року у готелі Житомира, подали до міського управління праці та соціального захисту населення документи, що стали підставою для виплати їм допомоги для покриття витрат на проживання (у тому числі на оплату житлово-комунальних послуг).

Згодом люди змінили своє місцеперебування, не повідомивши про це у встановлений законодавством термін, хоча адресну допомогу продовжували отримувати.

Правоохоронці вже встановили півтора десятки переселенців, які, повернувшись на тимчасово окуповані території, понад рік безпідставно одержували допомогу від держави. Нині ці виплати їм припинено.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Розмір завданих державі збитків уточнюється.

Перевірки щодо достовірності даних про фактичне місце проживання інших внутрішньо переміщених осіб тривають.

Читайте також:
За місяць в Україні додалося більше сімей переселенців, ніж самих переселенців

Жебрівський: Майже півмільйона “переселенців” Донеччини насправді залишаються в “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна