Число отруєних в Ізмаїлі зросло до шести сотень

 

В Ізмаїлі Одеської області кількість інфікованих зросла до 597, повідомив мер міста Андрій Абрамченко.

“Зранку (в лікарні) доправили 14 людей. Фактично, в лікувальних закладах зараз перебувають 218 хворих. Із них 120 дітей. У місті закриті всі заклади громадського харчування, ринки й обмежено доступ до відкритих водойм. Діє епідемічний режим і надзвичайний стан”, – розповів Абрамченко “Радіо Свобода”.

За його словами, в Ізмаїлі почали підготовку до дезінфекції мереж із застосуванням діоксиду хлору у зв’язку з тим, що виявлені рота- і норовіруси стійкі до хлорування в будь-яких дозах.

“Розглядається питання, яким чином діоксид хлору ввести у мережі з метою знезараження. Сподіваємося на допомогу країни й області у реконструкції мереж. Але наше місто – не єдине таке. Допомагати треба усім”, – додав мер.

Про початок дезінфекції і правила поведінки під час її проведення і промивання мереж жителів обіцяють попередити додатково.

У Міністерстві охорони здоров’я України повідомили, що причиною масового інфікування людей стало потрапляння відходів із вбиралень будинків приватного сектору до міської водогінної мережі унаслідок підтоплення через сильні зливи на тлі спеки.

Нагадаємо, масове отруєння в місті почалося минулої п’ятниці.

 

Читайте також:
У водопровід Ізмаїла засипають хлору на 190 тисяч гривень

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна