Арбітра, який “засудив” Україну в матчі з Польщею, відправили з Євро-2016 додому

 

Норвезький арбітр Свейн Оддвар Моен, який на Євро-2016 судив матч третього туру групи С Україна – Польща, не обслуговуватиме поєдинки плей-оф європейської футбольної першості.
Моен потрапив до числа шістьох рефері, котрих рішенням УЄФА відправляють додому за підсумками їхнього арбітражу в груповому турнірі.

За інформацією французької газети L’Equipe, крім Свейна Моена, до переліку “відчеплених” також увійшли Сергій Карасьов (Росія), Вільям Коллам (Шотландія), Овідіу Алін Хацеган (Румунія), Павел Краловець (Чехія) і Клеман Тюрпен (Франція).

Варто зазначити, що після програшного матчу з поляками головний тренер збірної України Михайло Фоменко заявив: “Можна було і не програвати по грі, якби суддя призначив два пенальті… Нас судили не так, як повинні судити”.

Крім матчу Україна – Польща, Моен на Євро-2016 також облуговував поєдинок першого туру групи В Уельс – Словаччина (2:1). Тоді словаки також нарікали на непризначений 11-метровий через гру суперника рукою в штрафному майданчику.

Нагадаємо, збірна України втратила шанси на потрапляння у плей-оф ще після другого туру і взагалі стала найгіршою командою французького турніру.

В 1/8 фіналу зустрінуться:

25 червня
Швейцарія – Польща
Уельс – Північна Ірландія
Хорватія –Португалія

26 червня
Франція – Ірландія
Німеччина – Словаччина
Угорщина – Бельгія

27 червня
Італія – Іспанія
Англія – Ісландія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна