Росія достроково вибула з Євро-2016 разом з Україною

 

Збірна Росії, як і команда України, залишила Євро-2016 одразу після групового турніру. У своїй групі В підопічні Леоніда Слуцького набрали в трьох матчах лише одне очко.

Сьогодні ввечері, 20 червня, росіяни в Тулузі без варіантів поступилися команді Уельсу, яку перед цим вважали аутсайдером – 0:3 (Ремзі, 11; Тейлор, 20; Бейл, 67).

“Триколірні” мали шанс потрапити до 1/8 фіналу тільки в разі перемоги, але всі питання було знято вже в першій половині першого тайму, коли валійці забили у ворота Ігоря Акінфєєва два швидкі голи.

У паралельній зустрічі Словаччина й Англія зіграли внічию – 0:0.

Відтак Уельс, дебютант фінальної частини чемпіонату, вийшов до плей-оф із 6 очками.
Англійці набрали 5 балів. Словаки вочевидь теж потраплять до 1/8 фіналу як одна з чотирьох кращих збірних із третіх місць (4 очки).

Росія своє очко взяла в грі з Англією в першому турі (1:1), коли матч ознаменувався безчинствами фанів з РФ та загибеллю англійського вболівальника. Нагадаємо, після цього російську збірну умовно дискваліфікували до кінця чемпіонату.

Ще перед грою з Уельсом екс-півзахисник збірної Росії Олександр Мостовий назвав свою національну команду “найгіршою на чемпіонаті Європи”.
“У команди немає свого стилю гри, вона не атакує. Мені взагалі не подобається те, як команда виступає. Нічия в матчі з Англією залишає нам шанси вийти з групи, але цілісної команди я не бачу”, – пояснив Мостовий іспанській газеті El Pais.

Варто зазначити, що на Євро-2012 і Росія, і Україна також не вийшли зі своїх груп.

Нагадаємо, в активі збірної України після двох турів – нуль очок. Матч проти поляків 21 червня (початок – о 19:00 за Києвом) для українців позбавлений турнірного значення, однак буде приводом продемонструвати характер.

“Ротація складу? На 100% склад міняти не можна. Але деякі заміни у ньому на завтрашній матч ми плануємо зробити”, – сказав головний тренер Михайло Фоменко на передматчевій прес-конференції, фактично підтвердивши завершення роботи з національною командою.

Читайте також:
Фоменко вже попрощався зі збірною. Новим тренером буде Шева, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна