У Франції арештували автобус російських фанатів, які могли вбити англійця. Бійку зняли на GoPro

 

У Франції 14 червня було на добу заарештовано групу російських уболівальників, які їхали в місто Лілль на матч збірної Росії проти Словаччини в рамках Євро-2016.
Таке рішення ухвалив прокурор Марселя, після того як в англійського фаната, побитого під час бійки з росіянами в цьому місті, було констатовано смерть мозку.

Вранці вівторка автобус із росіянами затримала поліція поблизу Канна. Як заявив префект департаменту Приморські Альпи Адольф Кольрат, у правоохоронців є підстави вважати, що деякі із затриманих винні у неприпустимому  насильстві.

Згодом президент Всеросійського об’єднання вболівальників Олександр Шпригін повідомив у “Твіттері“, що всіх, хто був в автобусі, заарештовано на добу.

“Все прояснилося. Спершу шеф жандармерії нас відпустив, але пізніше прокурор Марселя ухвалив рішення всіх заарештувати, включно з жінками й дітьми! Таке рішення він ухвалив у зв’язку з різким погіршенням здоров’я постраждалого англійця: у нього перестав функціонувати мозок. Фактично – найближчим часом буде оголошено про смерть англійського вболівальника, який постраждав у сутичках у Марселі”, – написав Шпригін.

Він також повідомив, що всіх затриманих в “автозаках” депортують до Марселя.

За інформацією агенції “Франс-пресс”, загалом затримано 43 особи. Якщо буде доведено їх причетність до заворушень, вони можуть постати перед судом.

Так чи інакше, на матч своєї збірної зі Словаччиною, який відбудеться 15 червня о 18:00 за київським часом у Ліллі, затримані росіяни вже не потраплять.

А ті фанати, які на час затримання автобуса вже перебували в Ліллі, тим часом знову встигли побитися з англійцями. Як повідомляє Трибуна з посиланням на Sky Sports, російські ультрас напали на британців у кафе в центрі міста.

За підсумками сутичок двох уболівальників збірної Росії арештувала поліція.

Як повідомляла Новинарня, сутички між фанатами збірних Росії та Англії в Марселі упродовж 11 червня (день матчу) та напередодні виникали неодноразово. Найбільша відбулася в районі Старого порту.

Гра завершилася з рахунком 1:1. Уже після фінального свистка бійка виникла і на трибунах: російські бійці прорвали оточення стюардів і почали бити глядачів в “англійських” секторах стадіону “Велодром”.
При цьому нікого з нападників не було затримано.

Загалом у той день постраждали понад три десятки людей.

Один із російських уболівальників навіть зняв ту бійку з англійцями у відеододатку GoPro.

За безлади на матчі Євро-2016 Англія – Росія та перед його початком УЄФА оштрафувала Російський футбольний союз на 150 тисяч євро. А збірна Росії умовно дискваліфікована до кінця чемпіонату.

Умовна дискваліфікація перетвориться у реальну в разі повторення подібних інцидентів на інших матчах Росії у Франції.

Згодом стало відомо, що Франція депортує групу російських вболівальників, затриманих на дорозі під Ніццею.

Читайте також:
Німецька поліція вирахувала фанатів, які побили українців у Ліллі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна