Переговори в Мінську: сепаратисти не йдуть на звільнення полонених і засудили працівника ООН

 

Бойовики “ДНР” заявили про те, що засудили “за військові злочини” співробітника Організації Об’єднаних Націй Юрія Супруна, якого вони називають діючим офіцером СБУ.
Про це у соцмережі повідомила представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, яка сьогодні бере участь у  переговорах у Мінську.

“Напередодні ми ще раз надали пропозиції щодо звільнення 25 важкохворих українців, що їх утримують в ОРДО, і висловили готовність передати 50 громадян [у Донецьк], аби тільки розблокувати питання заручників”, – зазначила Геращенко.

“У відповідь почули, що представник ООН Юрій Супрун засуджений за військові злочини (питання, яким псевдосудом, залишається риторичним), а історик Ігор Козловський – шпигун і виготовляв боєприпаси”, – додала перший заступник голови Верховної Ради.

Геращенко наголосила: “Абсурдність цих заяв очевидна і тільки підкреслює, з ким вимушено маємо спілкуватися заради звільнення українців. Бойовики, як і раніше вимагають амністії [собі] у формі ультиматуму. На ультиматуми Україна не піде”.

Уповноважений президента також зазначила, що сепаратисти продовжують приховувати інформацію про кількість і місце утримання заручників.

“Наприклад, кілька місяців ми не могли добитися відповіді, де утримують важкопораненого В. Жемчугова, в якого ампутовані кінцівки, вибиті очі. І ось сьогодні так звані представники ОРЛО визнали, що ця важкохвора людина утримується в СІЗО, і до нього не пускають адвокатів “за станом здоров’я”. Хіба це не тортури?!” – написала Ірина Геращенко.

Українська сторона висловила вимогу негайного звільнення Жемчугова і передала пропозиції щодо цього іншим учасникам гуманітарної групи – ОБСЄ і РФ.

 

Читайте також:
Затриманий у Донецьку працівник ООН – колишній полковник СБУ з “Альфи”. ОНОВЛЕНО

Як Солошенко й Афанасьєв поверталися в Україну. Подробиці від Геращенко, ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна