За добу в АТО шестеро поранених, у бойовиків – четверо вбитих

 

За добу, 13 червня, в зоні проведення антитерористичної операції шестеро бійців ЗС України отримали поранення. Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

“За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військових немає, шість бійців отримали поранення“, – розповів Лисенко.

За його словами, це сталося поблизу Авдіївки та Мар’їнки на Донеччині внаслідок ворожих обстрілів.

Водночас Головне управління розвідки МОУ інформує про чотирьох загиблих і трьох поранених бойовиків за 13 червня.

За даними розвідників, в “армії ДНР” (1-й армійський корпус ЗС РФ) загинуло двоє та троє поранені військовослужбовців 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) та 7-ї окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве), які діяли в складі диверсійно-розвідувальних груп на Маріупольському та Слов’янському напрямках відповідно;
загинуло двоє військовослужбовців зі складу мінометної батареї 2-го мотострілецького батальйону 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка), які здійснювали мінометні обстріли сил АТО у районі н.п.Авдіївка.

Як раніше сьогодні інформував штаб АТО, за минулу добу російські окупаційні війська і проросійські найманці 40 разів відкривали вогонь по українських позиціях.
Найбільше, 19 обстрілів, зафіксовано на Донецькому напрямку, 18 – на Маріупольському та 3 – на Луганському.

На Донеччині ворог вів мінометний вогонь по позиціях ЗС України поблизу Ленінського, Новгородського, Опитного та Авдіївки. Близько опівночі для обстрілів укріплень у районі Кам’янки та південніше Авдіївки супротивник використовував артилерію великого калібру, що вела вогонь з тимчасово окупованої території східніше Спартака та житлових кварталів Донецька. По укріпленнях сил АТО поблизу Луганського, Троїцького та Авдіївки російські найманці били з кулеметів великого калібру та гранатометів різних систем.

На Маріупольському напрямку напруженою була обстановка поблизу Мар’їнки та Красногорівки, де протягом доби ворог більше 10 разів вів вогонь зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, гранатометів, БМП та мінометів, а в районі Талаківки, Павлополя та Славного – з гранатометів різних систем та БМП.

На Луганському напрямку поруч з Новозванівкою та Богуславським неприцільним вогнем незаконні збройні формування намагались спровокувати наших бійців до відповіді.

Читайте також:
Штаб АТО відмовляється зараховувати загиблих добровольців до втрат ЗСУ.
Фото полеглих бійців ДУК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна