Тариф за опалення з 1 липня зросте майже вдвічі

 

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), підвищила тарифи на теплову енергію та послуги центрального опалення для населення з 1 липня 2016 року майже удвічі.

“Чинний середньозважений тариф на тепло для населення становить 534 грн. за 1 Гкал, з 1 липня середньозважений тариф встановлюється на рівні 1043 грн. за 1 Гкал”, – зазначив керівник профільного управління НКРЕКУ в ході обговорення питання, передає “Інтерфакс-Україна“.
Тобто зростання становитиме 95,3%.

Збільшення відбувається за рахунок зростання паливної складової (на 474 грн./Гкал), тарифу на електроенергію (13 грн./1Гкал) і заробітних плат (9 грн./Гкал).

Коригування паливної складової, як зазначив чиновник, пов’язано з рішенням уряду про зміну тарифу на природний газ, що використовується при виробництві тепла для населення
Якщо раніше на паливо припадало 400 грн. у вартість 1 Гкал тепла (75% вартості), то з 1 липня – 874 грн. (84% вартості).

У НКРЕКУ висловили впевненість, що затверджена урядом ціна газу для теплокомуненерго на рівні 4942 грн. за 1 тис куб м є найнижчою на ринку, оскільки моніторинг за чотири місяці поточного року показує, що промисловість купувала газ за ціною від 5433 грн. за 1 тис. куб. м до 6880 грн.

“Комісія приймала рішення у прозорий спосіб. Коли ми отримали рішення Кабміну, ми провели моніторинг цін. Ми звертали увагу на рівень доходів населення та систему субсидій”, – зазначив голова НКРЕКУ Дмитро Вовк, передає “Укрінформ“.

Відомо, що НКРЕКУ схвалила постанову про збільшення тарифу на тепло для населення 5 травня, з того часу документ проходив громадське обговорення.

Читайте також:
Гройсман – про План пріоритетних кроків: Уряд рішуче налаштований проти популізму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна