Гройсман – про План пріоритетних кроків: Уряд рішуче налаштований проти популізму

 

Кабінет Міністрів затвердив План пріоритетних кроків на 2016 рік. Таке рішення прийнято на позачерговому засіданні уряду в п’ятницю, 27 травня.

Після затвердження плану дій прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що він буде доопрацьований секретаріатом спільно з Міністерством економічного розвитку і торгівлі відповідно до обговорення.

Прем’єр також зазначив, що перший звіт щодо виконання Плану пріоритетних кроків уряду на 2016 рік буде в липні.

“Я думаю, що перший такий звіт, проміжний, ми зробимо в липні. Коли міністерства з трибуни будуть звітувати, які цілі були поставлені, що конкретно зроблено, що знаходиться в роботі”, – заявив Гройсман.

Нагадаємо, раніше в ході презентації Плану пріоритетних дій з реформ на 2016 рік заступник голови адміністрації президента Дмитро Шимків заявляв, що результатом реалізації програми дій уряду має бути приватизація державних підприємств, економія державних коштів та поліпшення бізнес-клімату.

Головне завдання, що стоїть перед урядом у результаті реалізації Плану пріоритетних кроків, – забезпечити зростання національної економіки, а також рівня і якості життя людей. Про це заявив сьогодні за засіданні Кабміну прем’єр Володимир Гройсман.

За його словами, План пріоритетних кроків уряду до кінця 2016 року передбачає низку необхідних дій щодо вирішення актуальних проблем країни. Його було сформовано у результаті обговорень на cтратегічних сесіях, спільно із Групою стратегічних радників з підтримки реформ в Україні під головуванням Лешека Бальцеровича та Івана Міклоша та багатьох зустрічей із представниками експертного середовища та різних сфер життя.

Зокрема, відбулися консультації з низкою громадських організацій, серед яких, за його словами: Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад, Європейська бізнес-асоціація, Американська торгова палата в Україні, Реанімаційний пакет реформ,  “Нова Україна”, VoxUkraine, Спілка українських підприємців,Easy Business, Федерація профспілок України та інші. Багато з оголошених експертами пропозицій були включені до Плану дій, зазначив Гройсман.

“Можливо, вперше, і я хочу наголосити на цьому, уряд створив документ, який є  результатом у тому числі громадського обговорення і консультацій з експертним середовищем”, – підкреслив прем’єр перед затвердженням Плану.

“Ми не просто маємо написати план дій і його презентувати, а дуже важливо, щоб ми далі у процесі виконання мали діалог з експертним середовищем. І найголовніше, що ми маємо повністю бути готовими до втілення цього плану дій в життя”, – зазначив Гройсман.

Також уряд отримав більше сотні електронних листів з усієї країни із пропозиціями та коментарями для Плану після його презентації, повідомив Прем’єр-міністр. Крім того, відбулося обговорення Плану під час засідання Національної ради реформ у середу, 25  травня.

Прем’єр-міністр запевнив, що уряд рішуче налаштований проти популізму та докладе усіх зусиль для виконання Плану, “щоби на дату реалізації 2016 року Україна отримала більше потенційних можливостей і стабільності”.

Для забезпечення контролю уряд створить систему моніторингу за виконанням Плану. З цією метою прем’єр дав доручення міністру Кабінету Міністрів розробити систему моніторингу і оцінки впровадження Плану.

Читайте також:
Гройсман хоче держчиновникам зарплату як у Європі і має домовленості з донорами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна