У 2016 році уряд планує приватизацію 345 держпідприємств

 

Результатом реалізації програми дій уряду має бути приватизація державних підприємств, економія державних коштів та поліпшення бізнес-клімату. Про це заявив заступник голови адміністрації президента Дмитро Шимків, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“У списку приватизації на 2016 рік – 345 державних компаній“, – сказав Шимків на прес-конференції сьогодні, 26 травня, за підсумками засідання ради Національних реформ, яке відбулося напередодні під головуванням президента.

Крім того, уряд планує ліквідувати не менше 50 бар’єрів для бізнесу, створити “єдине вікно”, виконати програму Doing Business, заощадити через систему Prozorro до 20% загальної суми закупівель на суму 50 мільярдів гривень на рік.

Читайте також:
ProZorro визнали найкращою у світі у сфері публічних закупівель

Також у плані дій Кабінету Міністрів –  подальша децентралізація і створення до 200 нових територіальних громад, формування опорних шкіл і збільшення місцевих бюджетів до 110 мільярдів гривень у 2016 році.

У фінансовій сфері запланована реформа Державної фіскальної служби і спрощення податкової системи, поліпшення її прозорості та адміністрування.

Як зазначила перший заступник міністра економіки Юлія Ковалів повідомила, нинішня програма уряду відрізняється від попередніх реалістичними завданнями для виконання протягом 10-12 місяців.
До того ж, за її словами, ці плани не потребують виділення додаткових коштів із держбюджету.

На засіданні Національної ради реформ у середу, 25 травня, прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що План пріоритетних кроків уряду буде затверджений з урахуванням пропозицій громадськості.

“Після презентації цього плану ми розпочали обговорення й отримали декілька десятків і зауважень, і пропозицій громадськості, експертного середовища. Що є дуже важливим для нас, тому що ми отримали зворотний зв’язок. Зараз ми опрацьовуємо усі ці пропозиції, узагальнимо і схвалимо”, – повідомив Гройсман.

При цьому він зазначив, що перші відгуки громадськості щодо Плану пріоритетних кроків “є оптимістичними”.

Як повідомляла Новинарня, План пріоритетних кроків Кабміну було презентовано на позачерговому засіданні уряду 19 травня.

 

Серед пріоритетних напрямків роботи уряду було названо забезпечення макроекономічної стабільності; підвищення ефективності державного управління і послуг; ефективну протидію, запобігання та боротьбу з корупцією; створення сприятливих умов для ведення бізнесу; зміну судової системи; відновлення безпеки держави і громадян.

План сформовано на основі “Стратегії реформ-2020” президента України, пропозицій Національної ради реформ, Меморандуму про співпрацю з Міжнародним валютним фондом та Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна