“Самопоміч” виключила зі своїх лав депутата-хабарника

 

Фракція “Об’єднання “Самопоміч” у Львівській обласній раді виключила зі свого складу Андрія Прокопіва, якого нещодавно затримала поліція на хабарі в 6 тис. грн.
Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” повідомив народний депутат від “Самопомочі” Єгор Соболєв.

“Вчора ми дізналися, що депутат Львівської облради, який входив в “Самопоміч” та працював у львівському виші, був затриманий на хабарі в 6 тис. грн. Місцева організація “Самопомочі” зібралася й одразу виключила його з фракції. З ним була розмова, що він має відмовитись від депутатського мандату, він пообіцяв це зробити”, – розповів Єгор Соболєв.

При цьому Соболєв наголосив, що його фракція нікого покривати не буде. “Правоохоронні органи мають довести це до вироку”, – сказав він.

Депутата Львівської облради Прокопіва, який є викладачем Львівського національного університету ім. Івана Франка, затримали 8 червня.

“Від свого підлеглого працівника вимагав 6 тис. грн. хабара. За визначену ним суму він пообіцяв не звільняти його із займаної посади. Для приховування корупційної діяльності кошти перераховувалися на банківський рахунок, який вказав депутат”, – ішлося в повідомленні прес-служби ГУ Нацполіції Львівщини.

Слідчим управлінням ГУНП у Львівській області депутату було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 ( “прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою”) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Читайте також:
СБУ й НАБУ затримали ректорку на даванні хабара заступнику міністра освіти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна