На Грибовицькому сміттєзвалищі – всього тридцять вогнищ

 

Станом на 21:30 четверга, 9 червня, пожежа на Грибовицькому сміттєзвалищі локалізована, хоча окремі вогнища залишаються.
“Спостерігається лише близько 30 окремих осередків виходу диму із середини тіла сміттєзвалища загальною площею 400 кв. м на схилі сміттєзвалища, які знаходяться в недоступних для гасіння місцях”, – повідомила прес-служба ДСНС.

За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, станом на 19:41 літаками було здійснено 27 скидів на палаюче звалище 216 тонн води.

Проводилось гасіння окремих осередків пожежі на загальній території близько 1500 м.кв. Ліквідовано загорання окремих осередків на ділянці площею 1100 м.кв. До гасіння пожежі було залучено 12 одиниць техніки, 56 осіб, 2 літаки Ан-32П  та 14 членів екіпажів.

Наразі робота авіації ДСНС України на території сміттєзвалища тимчасово припинена.

Проводяться пошукові роботи.

Рятувальники все ще шукають зниклого еколога, який може перебувати під завалами.

Як відомо, завал на Грибовицькому сміттєзвалищі стався 30 травня, після того як там відбулася пожежа. 31 травня рятувальники знайшли під завалами тіла трьох своїх колег.

Пожежа, яка поновилася на сміттєзвалищі, спричинила прохання місцевої влади оголосити у Львові надзвичайну екологічну ситуацію та виступи львів’ян проти ммера Андрія Садового.

Читайте також:
В уряді й коаліції “відшили” Садового з його проханнями про надзвичайну ситуацію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна