До Львівської міськради стягнули Нацгвардію, на площі збираються люди. ФОТО

 

Сьогодні, 9 червня, зранку на вході до приміщення Львівської міськради на пл. Ринок поставили турнікети. Вхід до Ратуші охороняють поліцейські та працівники “Муніципальної варти”, у коридорах Ратуші перебувають бійці Національної гвардії у бронежилетах та зі щитами. Про це повідомляє Zaxid.net.

Фото: Варта 1

Фото: Варта 1

Як інформує  ZIK, міську Ратушу, де сьогодні має відбутися сесійне засідання, охороняють десятки правоохоронців. Перший кордон з поліції і муніципальної дружини стоїть перед входом до будівлі, тут виставили також металевий паркан. Муніципали розповіли, що отримали наказ пропускати всередину лише працівників міської ради, депутатів, їхніх помічників та журналістів.

За словами очевидців, міський голова Львова Андрій Садовий вранці прийшов на роботу у супроводі охорони.

“Є люди які висловлюють своє невдоволення. Ми тут, щоб не було порушень громадського порядку”, – зазначив Богдан Чукас.

Групи правоохоронців чергують навколо міської ради, біля в’їздів на площу Ринок стоять автобуси з Нацгвардійцями. Є тут і автівка вибухотехнічної лабораторії.

Фото: Варта 1

Фото: Варта 1

Наразі під вікнами ЛМР зібрались два пікети. Це зоозахисники, які вимогають звільнення директора ЛКП “Лев” Оксани Кошак та підприємці з Привокзального ринку.

Як повідомляє “Вголос” з посиланням на джерело у правоохоронних органах, такі заходи безпеки вжиті, оскільки у період з 9:00 до 13:00 на площі Ринок заплановано 4 різних масових заходи з різними вимогами.

На минулу позачергову сесію міський голова Львова Андрій Садовий не прийшов, побоюючись народного гніву за Грибовицьку трагедію.

Читайте також:
В уряді й коаліції “відшили” Садового з його проханнями про надзвичайну ситуацію

Львів’яни збирають підписи за відставку Садового через службову халатність та корупцію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна