Динамівець Києва очолив російський клуб

 

“Створити конкурентноспроможну команду”, – таку мету проголосив український футбольний фахівець Юрій Калитвинцев, який сьогодні, 6 червня, був представлений як новий головний тренер московського “Динамо”.

Попередником українця на посаді був Андрій Кобелев. Із ним знаменитий клуб, фінансований Банком ВТБ, вилетів до другого дивізіону, посівши в чемпіонаті РПЛ 2015/16 передостаннє місце.

“Просто виводити команду в прем’єр-лігу мені було б не цікаво. Мені хочеться створити конкурентноспроможну команду. У “Динамо” не повинно бути багато легіонерів, клуб здатний вирощувати своїх футболістів і виводити їх на топ-рівень”, – цитує Калитвинцева прес-служба ФК “Динамо” (Москва).

“Ми не обмежимося однією командою, буде вибудувана вертикаль, в якій ігрову практику отримає наша молодь. Ми плануємо щільно взаємодіяти з наставником другої команди, заявка на участь якої вже подана”, – сказав Юрій Калитвинцев.

Фахівець запевнив, що “в команді залишаться ті, хто готовий працювати, а не просто отримувати гроші”.

Допомагатимуть Калитвинцеву відомий український тренер Геннадій Литовченко, а також росіянин Юрій Ковтун та екс-воротар збірної Вірменії Роман Березовський.

Як відомо, 48-річний Юрій Калитвинцев – уродженець Волгограда (РФ). Як нападник він виступав за тамтешній “Ротор”, московське “Динамо” (1992-93) та нижньогородський “Локомотив”, після чого перейшов у “Динамо” (Київ), прийняв громадянство України і став гравцем української збірної (22 матчі, 1 гол).

Калитвинцев – чотириразовий чемпіон України (1995-1998), дворазовий володар Кубка України (1996, 1998) у складі київського “Динамо”.

Як тренер він працював з ужгородською “Говерлою”, юнацькою збірною України і “Динамо-2”, виконував обов’язки головного тренера національної збірної України (2010-11), після чого був асистентом Олега Блохіна на Євро-2012.

У Росії Калитвинцев очолював “Волгу” (Нижній Новгород) у 2013-2014 роках.

Читайте також:
Збірник, який “зрадив” Україну з “Кубанню”, повернувся в “Шахтар”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна