Окружком на Луганщині очолив соратник бойовиків “ЛНР”. Будуть фальсифікувати вибори

 

Головою окружної виборчої комісії в ОВО №114 Луганської області, де 17 липня мають відбутися проміжні вибори народного депутата до Верховної Ради, став Євген Байрамов – один з організаторів референдуму 2014 року за “ЛНР”, помічник нардепа від “Опозиційного блоку” Сергія Дунаєва.

Одномандатний виборчий округ №114 включає Біловодський, Марківський, Міловський, Новопсковський, прифронтові Слов’яносербський, Станично-Луганський та частину Новоайдарського району.
Вибори тут проводяться після того, як попередній обранець до ВР, нардеп від БПП Юрій Гарбуз був призначений головою Луганської обласної державної адміністрації.
“Опозиційний блок” висунув кандидатом в ОВО №114 Бориса Лебедєва, який є головою Новопсковської райради від “ОБ”.

За даними громадської мережі “Опора”, 3 червня в Біловодську відбулося друге засідання ОВК №114, на якому головував Байрамов.

За даними ЦВК, Євген Байрамов був також членом виборчої комісії від “Опоблоку” в Сєвєродонецьку на місцевих виборах 2015 року.

Як повідомляє “Четверта влада”, Сергій Дунаєв, який не раз відкрито висловлювався на підтримку бойовиків “ЛНР”, навесні 2014 року доручав саме Байрамову допомагати бойовикам “ЛНР” організовувати проведення незаконного референдуму 11 травня 2014 року. Євген Вахид-огли Байрамов на той час офіційно був помічником депутата Дунаєва і неодноразово був присутній на нарадах із ватажками бойовиків “ЛНР”.

У відкритому доступі є принаймні один відеозапис, який доводить участь Євгена Байрамова у зустрічі лідерів сепаратистів Олега Царьова й Валерія Болотова з мерами міст Луганської області та їх представниками 5 травня 2014 року в приміщенні захопленої Луганської міськради.

Інформацію про співпрацю Байрамова і Дунаєва із сепаратистами підтверджує колишній керівник Лисичанської військово-цивільної адміністрації Віталій Шведов: “Байрамов є фахівцем в галузі виборчих технологій, у Дунаєва він відповідає за організацію виборів, в тому числі і за фальсифікації. Саме тому навесні 2014 року він займався організацією референдуму та їздив на всі ці зустрічі… За моєю інформацією, він навіть читав мерам і їх представникам лекцію про те, як краще все організувати”.

Депутат Дунаєв, помічником якого у Верховній Раді VII скликання був Євген Байрамов, відповідно до різних свідчеть, активно співпрацював із бойовиками “ЛНР” у 2014 році і не приховує своїх симпатій до терористичного угруповання.
Так, один із колишніх командирів так званої “Армії Юго-Востока” Сергій Корсунський, який нині заарештований і перебуває в СІЗО в Києві, ще в 2014 році заявляв, що Сергій Дунаєв забезпечував прикриття бойовикам, котрі захопили управління СБУ в Луганську, і перешкоджав штурму будівлі українськими правоохоронцями .

 

У відкритому доступі так само є відеозапис виступу Сергія Дунаєва 9 травня 2015 року на мітингу в Лисичанську, коли народний депутат від “Опоблоку” назвав бойовиків “ЛНР” “героями”.

“Шахтарі й металурги, хіміки й нафтохіміки, що залишилися без роботи і втратили можливість утримувати дружин та дітей, змушені йти воювати. Так, вони герої, бо щодня мають дивитися в обличчя смерті. Але тільки штовхає їх на це геройство нужда, безвихідь і безвідповідальність політкиів”, – сказав Дунаєв про жителів Донбасу, які воюють проти України в так званому “ополченні”.

Не зважаючи на ці та інші факти, в українського правосуддя питань до Сергія Дунаєва так і не виникло.

Таким чином, в одному з округів на підконтрольній Україні території, що була звільнена від бойовиків ціною великих зусиль і втрат, вибори організовують люди, які брали участь в антиукраїнському повстанні.
І на даний момент все вказує на те, що за допомогою Байрамова на чолі ОВК “Опоблоку” вдасться провести на виборах до ВР свою людину та збільшити свою фракцію в парламенті.

За прогнозами місцевих політиків і експертів, “Опозиційний блок” планує задіяти на майбутніх виборах всі свої традиційні ресурси, за допомогою яких зазвичай домагався високих результатів на Донбасі. А з огляду на той факт, що ОВК очолює помічник депутата Дунаєва, особливих протестів з цього приводу у виборчих комісій не буде, передбачає “Четверта влада”.

Читайте також:
Перші кандидати і перша сварка довиборів-2016

Матюки в мікрофон Верховної Ради від Опоблоку: “Старый пи***с, б***дь, на***й…” ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна