У Полтаві розбили одразу три меморіальні дошки на честь героїв АТО

 

Учора, 29 травня, в Полтаві невідомі розбили одразу три меморіальні дошки, які увічнюють пам’ять про загиблих учасників АТО. Поліція вживає заходів для встановлення підозрюваних у скоєнні кримінального правопорушення та притягнення їх до відповідальності, повідомляє відділ комунікації ГУНП у Полтавській області.

Пам’яті плити пошкоджено та знищено на будівлях Полтавського національного педагогічного університету та двох загальноосвітніх шкіл.

Про перший факт пошкодження меморіальної плити поліції стало відомо 29 травня о 01:48. Мешканець Полтави виявив розбиту дошку на будівлі Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка (вул. Остроградського, 2).

Близько 5:00, 29 травня, інший городянин поінформував поліцію про пошкоджену меморіальну дошку на школі №38 (вул. Пушкіна, 74). Її було встановлено на честь випускника навчального закладу, військовослужбовця Національної гвардії  Олександра Мочалова, який загинув у 2014 році під Ілловайськом.

О 7:48 у поліцію надійшло повідомлення про розбиття пам’ятної дошки учасникові АТО, встановленої на будівлі загальноосвітньої школи №9 (вул. Шведська, 3). Дошка увічнює пам’ять про випускника школи, капітана ЗС України, нагородженого орденом Богдана Хмельницького 3-го ступеню, Сергія Лимаря, який загинув у 2015 році в с. Старогнатівка Донецької області.

За даними фактами вирішується питання про відкриття кримінальних проваджень за статтею 296 Кримінального кодексу України (“хуліганство”).

Начальник Полтавського відділу поліції Олександр Терела наголосив: “Поліція докладе максимум зусиль для встановлення, осіб, причетних до скоєння цинічних актів вандалізму”.

Для прискорення розкриття цих злочинів та притягнення винних до відповідальності керівник полтавської поліції закликав громадян, які були очевидцями правопорушень, а також водіїв, на відеореєстраторах яких можуть бути зафіксовані обставини вищезгаданих подій, повідомити в поліцію за телефонами у місті Полтава: (0532) 51-77-55, 0532-56-09-51, 51-77-57 або 102.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна