Савченко впевнена, що “закон Савченко” запрацює

 

Українська льотчиця і депутат Верховної Ради від фракції “Батьківщина” Надія Савченко не має наміру ініціювати скасування закону про зарахування одного дня попереднього ув’язнення як двох днів у строк основного покарання (“закон Савченко”) до засудженого. Про це вона сказала на прес-конференції.

“Я не буду ініціювати скасування цього закону. Я впевнена, що він запрацює. Цей закон не зрозуміє той, хто не “сидів” і не знає це все зсередини”, – сказала вона.

Зі її слів, закон правильний.

Савченко вважає, що закон себе виправдає.

Як відомо, Верховна Рада 26 листопада 2015 року ухвалила закон авторства Надії Савченко“Про внесення зміни до Кримінального кодексу щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув’язнення у строк покарання”, який набрав чинності 24 грудня 2015 року. Це наразі єдиний закон авторства Савченко. Крім неї, ініціаторами проекту виступили Андрій Кожем’якін, Іван Крулько, Микола Паламарчук, Леонід Ємець, Олег Осуховський.
Закон передбачає зарахування одного дня попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.

Читайте також:
ГПУ: “Закон Савченко” випустив на волю 6 тисяч осіб, засуджених за важкі злочини

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.