Делегація ООН, яку не допустили в “катівні СБУ”, готова повернутися в Україну

 

Делегація підкомітету Організації Об’єднаних Націй із попередження катувань сподівається незабаром повернутися і продовжити перерваний напередодні візит в Україну. Про це повідомляє телеканал “112 Україна” із посиланням на представництво ООН в Україні.

Як наголошується в повідомленні, після дискусій із представниками української влади делегація погодилася “конструктивно працювати, щоб вирішити питання доступу”. “Подолання цієї проблеми дозволить нам відновити наш візит так швидко, наскільки це можливо”, – зазначають у представництві.

Як писала Новинарня, делегація підкомітету ООН з попередження катувань (ППК) на чолі з британцем Малкольмом Евансом достроково призупинила свій візит в Україну після того, як їй було відмовлено в доступі до місць у кількох районах, де, за підозрою ППК, співробітники СБУ можуть незаконно утримувати людей.
Це другий випадок, коли делегація ППК припинила свій візит до певної країни.

Візит, який розпочався 19 травня, мав завершитися 26 травня. Але був припинений через неможливість виконати його програму повною мірою.

Водночас голова СБУ Василь Грицак заявив, що вважає законним не допустити місію підкомітету ООН в управління Служби безпеки в зоні проведення антитерористичної операції у Маріуполі та Краматорську.
Як наголошують в СБУ, у приміщеннях, куди не пустили делегацію ППК, затриманих немає.

Читайте також:
У “катівнях СБУ”, куди не пустили делегацію ООН, в’язнів немає

Омбудсмен хоче повернути місію ООН, що достроково залишила Україну через дії СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна