Саакашвілі – про Генпрокуратуру: В них узагалі дах поїхав!

 

В Одесі правоохоронці провели обшуки в будинку обласної державної адміністрації.

Обшуки в ОДА відбулися у межах кримінального провадження за фактом незаконних операцій з відшкодування податку на додану вартість посадовими особами Генерального консульства Грузії в 2012-2013 роках. Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

Як повідомило УНІАН джерело у правоохоронних органах, обшуки стосуються діяльності одного з радників голови обласної адміністрації – Тімура Нішніанідзе, колишнього генконсула Грузії в Одесі.

За даними джерела, слідчі дії проводили правоохоронці, які прибули з Києва, – представники СБУ та ГПУ.

“Слідчі дії не мають відношення до роботи в ОДА. Це пов’язано з бізнесом людини, обшуки проводяться також в інших приміщеннях, що знаходяться за межами обласної адміністрації… Йдеться про нібито незаконне відшкодування ПДВ співробітників Генконсульства Грузії ще кілька років тому, коли там працював Нішніанідзе”, – сказало джерело.

Сам Тімур Нішніанідзе – громадянин Грузії, позаштатний радник голови Одеської ОДА з липня 2015 року – в емоційній формі заявив журналістам, що жодних законних підстав для обшуків не було.

За збігом обставин, сьогодні, 26 травня, – День незалежності Грузії.

Сам голова Одеської обласної державної адміністрації Михеїл Саакашвілі назвав обшуки в будівлі ОДА “політичною провокацією” і “заказняком під надуманим приводом”.

За його словами, озброєні спецназівці увірвалися до приміщень поруч із його робочим кабінетом.
“Я змушений був зламати двері, тому що вони тримали наших співробітників, без адвокатів, на порушення всіх законів, під замком. Це чиста політична провокація”, – сказав Михеїл Саакашвілі.

Голова ОДА на брифінгу також висловив думку, що обшуки в обласній адміністрації є наслідком того, що він назвав “злочинцем” голову Державної фіскальної служби Романа Насірова.

“Так навіть Пшонка не працював. У них взагалі дах поїхав. Злодії ще не розуміють, що їх час минув”, – заявив Саакашвілі.

За його словами, він поговорив з генеральним прокурором Юрієм Луценком і зажадав негайно відкликати слідчих. Саакашвілі зазначив, що Луценко заявив, що нічого не знав про обшук.

За словами голови ОДА, прокуратура інкримінує консулу Грузії розтрату в 2011 році коштів держбюджету України.

“Причому тут ОДА? Вони вже своїх арбузових пересадили, що за таке взялися? Мають українців за дурнів!” – заявив Михеїл Саакашвілі.

 

Читайте також:
Заступники Саакашвілі подали у відставку через наявність у них інших громадянств

Саакашвілі вирішив повернутися до Грузії та включитись у виборний процес

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна