Горбачову заборонили в’їзд в Україну, – ЗМІ

 

Колишньому (першому й останньому) президентові СРСР Михайлу Горбачову заборонили в’їзд в Україну. Про це повідомляє телеканал “112 Україна” з посиланням на джерело у Службі безпеки.

За інформацією телеканалу, Горбачову заборонено в’їздити в Україну терміном на п’ять років через публічну підтримку анексії Криму Росією.

Як повідомляла Новинарня, раніше в інтерв’ю газеті The Sunday Times Горбачов заявив, що підтримує дії президента Росії Володимира Путіна щодо окупації Криму і “вчинив би на його місці так само”.
За словами екс-генсека ЦК КПРС і президента СРСР, єдина причина, яка б завадила йому приєднати Крим до Росії на місці Путіна – якби Радянський Союз не розпався і Крим залишився його частиною.

Після цієї заяви народний депутат Антон Геращенко заявив, що звернувся до СБУ та МЗС із пропозицією заборонити Горбачову в’їзд в Україну, а до представництва ЄС – із проханням розглянути питання про заборону його в’їзду на територію Євросоюзу.

Горбачов у відповідь на це заявив, що “в такі чвари навіть не вникає”, а ймовірна заборона перетину українського кордону його не хвилює: “Я туди не їжджу й не буду їздити”.

Читайте також:
СБУ заборонила в’їзд в Україну полякові на ставці в російських пропагандистів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна