В Міноборони анонсували кардинальне оновлення та відродження ВМС

 

До 2020 року планується кардинально оновити корабельний склад Військово-Морських Сил і побудувати близько 30 бойових кораблів і катерів. Про це повідомила начальник управління комунікацій та преси Міністерства оборони України полковник Оксана Гаврилюк, пише прес-служба Кабміну.

З її слів, відповідно до положень стратегічних документів в оборонній сфері, у Збройних Силах України тривають заходи щодо відродження Військово-Морських Сил та набуття ними бойових спроможностей.

“Наразі морська піхота, берегова артилерія та інші підрозділи ВМС беруть активну участь в антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей, готові дати відсіч збройній агресії з моря”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на замовлення Міністерства оборони України для українських ВМС побудовано два малих броньованих артилерійських катери, триває виробництво ще чотирьох.

Крім того, Міністерство оборони України уклало державний контракт з ПАТ “Завод “Ленінська кузня” на будівництво двох десантних катерів.

Читайте також:
На заводі Порошенка заклали чотири нові катери для ВМСУ

Також, відповідно до рішення Міністра оборони України, продовжується робота щодо розробки нового патрульного літака ВМС Ан-148мп. Орієнтовний термін прийняття його на озброєння – 2019 рік.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна