В АТО – найбільша кількість втрат за рік

 

За минулу добу, 23 травня, в результаті обстрілів з боку противника в зоні АТО загинули семеро українських військових, і ця цифра – найбільша за останній рік.
Про це сьогодні першим повідомив секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов.

“Тільки за останню добу в результаті обстрілу сім українських військовослужбовців загинули, дев’ять отримали поранення. Це найбільша кількість втрат за останній рік”, – цитує Турчинова агенція “Інтерфакс-Україна”.

Ці цифри на брифінгу назвав і речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник, який зазначив, що йдеться про втрати по всіх трьох напрямках.

За його словами, найбільше ворожих обстрілів – 36 – зафіксовано на Маріупольському напрямку, “по всьому фронту”, причому в 10 випадках окупанти використовували міномети.

На Донецькому напрямку в штабі нарахували сім епізодів із порушенням “режиму припинення вогню”, однак “близько 19:00 почалися інтенсивні обстріли в Авдіївській промзоні з боку Ясинуватої, які тривали сім годин безперервно”.

Очевидно, що обстріли Авдіївки триватимуть. Адже, за повідомленням Головного управління розвідки МОУ, здійснено поповнення боєкомплекту підрозділів 2-го мотострілецького батальйону 11-го окремого мотострілецького полку 1-го армійського корпусу, розгорнутих в районі н.п. Ясинувата і Спартак”. Сюди прибуло вісім автомобілів з мінами до 82 та 120-мм мінометів, а також пострілами для ручних протитанкових гранатометів.

В районі Донецького аеропорту вчора було відносно тихо.

На Луганському напрямку зафіксовано чотири обстріли, повідомив полковник Мотузяник.

Читайте також:
Штаб АТО: Все частіше доводиться відкривати вогонь у відповідь

Як відомо, минулої доби ситуація в зоні АТО загострилася – бойовики загалом 47 разів відкривали вогонь по укріпленнях ЗС України вздовж усієї лінії зіткнення. Найактивніше – у темну пору доби.

Якраз у цей час відбувалися переговори щодо Донбасу в “нормандському” форматі.

Нагадаємо, вчораНовинарня повідомляла, що під Авдіївкою від мін загинули два “діди” батальйону “Айдар”, які вже готувалися до демобілізації.

Читайте також:
У штабі АТО озвучили чисельність бойовиків ОРДЛО та російських окупантів

Найбільший за рік артобстріл Авдіївки – це “екзамени студентів з Росії”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна