Киянам безплатно роздаватимуть Конституцію з нагоди Днів Європи

 

У суботу й неділю, 21-22 травня, в Києві відзначатимуть Дні Європи.
З цієї нагоди в рамках проекту #АЩОЯКЩО, який має на меті підвищити рівень обізнаності громадян України про Конституцію та їхні конституційні права, кияни й гості столиці зможуть безкоштовно отримати кишенькові примірники Основного закону.

Як повідомили Новинарні у прес-службі проекту, отримати примірник Конституції України в зручному кишеньковому форматі можна буде завтра, 21 травня, під час святкування Днів Європи на Михайлівській площі столиці.

Проект #АЩОЯКЩО ініційований міжнародною організацією Pact спільно з USAID (Агенцією США з міжнародного розвитку). В програму ініціативи входять різноманітні заходи та інформаційна кампанія, покликані привернути увагу максимальної кількості людей до змісту Основного закону України.

Важлива інформація для майбутнього європейця” – саме так ініціатори проекту називають зміст Конституції. На їхню думку, якщо українці зацікавлені в євроінтеграції, вони не можуть не проявляти інтересу до своїх конституційних прав.

Читайте також:
Конституційний Суд дав відповідь щодо змін Основного закону
на “черговій/наступній” сесії ВР

Під час святкування Днів Європи посольства європейських держав традиційно знайомитимуть українців із культурою та звичаями своїх країн. Як обіцяють організатори, в рамках “Європейського пікніка” на Михайлівській площі буде “мінімум офіціозу й максимум музичних, спортивних і кулінарних заходів”.

“Київ – столиця європейської країни, ми приймаємо у себе сусідів з Європи. Ми вирішили відійти від формату офіціозу. Це буде неформальний демократичний європейський стиль, запропонований киянам і гостям столиці – тому він і називається “Європейський пікнік”, – розповів на прес-конференції з цього приводу заступник голови Київської міської державної адміністрації Олексій Резніков.

Він також повідомив, що офіційне відкриття днів Європи відбудеться в суботу о 12:00 за участю мера Києва Віталія Кличка, міністра закордонних справ Павла Клімкіна, віце-прем’єр-міністра з питань євроінтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе, посла Євросоюзу в Україні Яна Томбінського та представники дипмісій європейських країн.

22 травня о 12.00 на Михайлівській сцені відбудуться урочисті проводи українських футболістів на Євро-2016.

Офіційно з київського бюджету на святкування днів Європи було виділено 196 тисяч гривень, але реальний бюджет за рахунок спонсорів становив близько 1 мільйона, додав Резніков.

Читайте також:
Склад збірної України на Євро: Фоменко “відчепив” росіян.
Ярмоленко і Степаненко помирилися. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна